Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért nem érdekel engem semmi...

Miért nem érdekel engem semmi az életben? Hogyan változtathatnék ezen?

Figyelt kérdés

Úgy érzem, hogy az élet unalmas és repetitív.

Nincsenek céljaim, nem tudok "rajongani" semmiért.

Egyetemre járok de nincs olyan tantárgy, ami felkeltené az érdeklődésemet, pedig olyan szakot választottam, ami viszonylag közel áll hozzám.

A nehéz felfogóképességem, a motiválatlanságom és a meggyőződésem, miszerint alkalmatlan vagyok mindenre pedig csak nehezíti a dolgokat.

Ezt azért írtam le, mert sok olyan embert látok/hallok, akik szeretnek egyetemre járni, akiket érdekel a tanulás, a sport, a karrierlehetőségek,

a bulik, az ismerkedés, a facebookon való pózerkedés és túlzott információmegosztás, akik szeretnének egyszer családot alapítani, akiknek van

valami elképzelésük a jövőjükről, akik el szeretnének valamit érni az életben ...stb.

Szóval sok az olyan ember, aki elégedetten tudja élni az életét, a kis dolgokat is értékelve, mert az élet dolgai kielégítik.

A bajom az, hogy én nem ilyen vagyok.

Engem nem tud lázba hozni az, hogy "hú majd lesz egy jó állásom, utazgatok a világban, bebaszok a haverokkal váádejólesz, ma 5 km-t lefutottam, nagyon elégedett vagyok".

A problémám az, hogy nem is tudom mi izgat igazán és ez nagyon zavar.

Szerintem nem egészséges, hogy cél nélkül élek, hogy nincs valami, amit el szeretnék érni és tudom hogy képes is lennék rá.

Az időmet, sorozatok, filmek nézésével ütöm el, játszani is szoktam, mondthatni ez a hobbim.

Legszívesebben az életemet is egy fantáziavilágban élném le, ott mindig vár valami érdekes, kalandos a szereplőkre... de ez csak egy gyerekes gondolat.

Hogyan válhatnék olyan emberré, akit az élet ilyen kis és átlagos dolgai is lázba hoznak?

Ha már itt tartunk nektek mi a célotok? Titeket mi tesz boldoggá?

Lehet egy kicsit hosszan írtam, elnézést kérek.

2015. okt. 27. 22:48
 1/2 anonim ***** válasza:

Leírtad a választ:

"Legszívesebben az életemet is egy fantáziavilágban élném le, ott mindig vár valami érdekes, kalandos a szereplőkre..."

Spontán, váratlan, kiszámíthatatlan, nem hétköznapias, többnyire izgalmas, de főként pozitív események tennének boldoggá, mindez változatosan. Nem így lenne? Amúgy meg nem biztos, hogy nincs olyan tevékenység, ami komolyabban lekötne, az is lehet, hogy te ezzel a valamivel még nem találkoztál az életben.

Nekem ugyan nincs konkrét nagy célom, de szeretném ha egyszer az informatikai szaktudásomból élhetnék meg nyugodtan és boldogan. Ami viszont nagyon boldoggá tesz, az a programozás, azon belül a játékfejlesztés, ezek mellé jár az animálás, rajzolás, később zenét is meg kell tanulnom készíteni. Én inkább művészlélek vagyok, és összekötöm a kellemest a hasznossal.

2015. okt. 28. 01:08
 2/2 anonim ***** válasza:
Én is így éltem le az eddigi életem. 50 év után történt valami ami megváltoztatott. Végre én is megtapasztaltam, hogy igen is van fájdalommentes élet, és felhőtlen boldogság! Most már azon gondolkodom, hogy vissza kéne ülnöm az iskolapadba tovább képezni magam. Mert diploma nélkül a szavad semmit nem ér! Ezt a változást fiatalon is megtehettem volna, de akkor még nem voltam birtokában a tudásnak, amit immár szeretnék továbbadni, hogy ne legyenek hasonló sorsú emberek!
2015. okt. 28. 09:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!