Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi a fene bajom van?

Róbert dávid kérdése:

Mi a fene bajom van?

Figyelt kérdés
Most nemrég amikor fel keltem lettek ilyen fura gondolataim, elötte is voltak gyógyszerel kapcsolatban hogy azért mert szedte más is ezt a gyógyszer (Seroquel a neve nekem nem szabad beszedni,vagy hogy szedjek be többet mert baj lesz,nem is hang hallás inkább szerintem ilyen kényszergondolat...na de most ki a fenét érdekel hogy ki szedte ezt a gyógyszert rajtam kívül? tudom nagyon betegesnek tűnik amit írok de bosszantó és tudom hogy az illető semmi ilyen gyógyszert nem szedett de mégis vissza térnek a gondolatok, a másik meg az hogy úgy érzem olvasnak,bele látnak a gondolataimba

2015. okt. 24. 16:19
 1/1 anonim ***** válasza:

1. Milyen típusú gyógyszer a Seroquel XR retard tabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A Seroquel XR a kvetiapin nevű hatóanyagot tartalmazza, amely az antipszichotikumoknak nevezett gyógyszercsoportba tartozik. A Seroquel XR számos betegsége kezelésére szolgál, amelyek a következők:

- Bipoláris depresszió és major depressziós epizódok major depressziós zavarban: nagyon szomorúnak érzi magát vagy lehangoltságot érez, bűntudata van, erőtlennek érzi magát, étvágytalan vagy nem tud aludni.

- Mánia: nagyon izgatott, emelkedett hangulatban van, lelkes, túlzottan aktív vagy rossz az ítélőképessége, azaz indokolatlanul agresszív vagy indulatkitörései vannak.

- Skizofrénia: olyan hangokat hall, olyan dolgokat érzékel, amelyek valójában nincsenek ott, olyan dolgokban hisz, amelyek nem léteznek, vagy különösen gyanakvó, szorongó, zavart, bűntudata van, feszült vagy rossz hangulatban van.

Ha a Seroquel XR-t major depressziós zavar major depressziós epizódjainak kezelésére írják fel Önnek, akkor a betegsége kezelésére használt másik gyógyszer kiegészítéseként kell szednie.

Kezelőorvosa akkor is folytathatja a Seroquel XR kezelést, ha Ön jobban érzi magát.

2015. okt. 24. 17:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!