Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan érjem el, hogy megnyugo...

Hogyan érjem el, hogy megnyugodjak, magam mögött hagyjam ezt a borzasztó félelem érzetet és végezzek a múlttal?

Figyelt kérdés
Történt velem egy szörnyű baleset nem egész egy éve aminek az emléke is fáj, de méginkább az, amikor arra gondolok, a számomra legfontosabbakkal is megtörténhet ugyanez. Próbáltam nem rá gondolni, próbáltam félresöpörni és mással foglalkozni, de nem megy, az agyam nem áll le a dologról. Lassan kezdek ott tartani, hogy görcsösen rettegek, hogy mi lesz ha kimennek az utcára és többet nem jönnek vissza és ezzel egyre jobban kezdem leépíteni magam, se enni, se inni nincs kedvem órákig csak sírok, tudom, hogy ezt ki kellene beszélnem magamból, de egy pszihológus előtt akit életemben nem láttam nem ismerek nem tudok megnyílni, a környezetemre pedig nem helyeznék ennél is nagyobb nyomást, így is elég bajuk van miattam... Mit tanácsoltok, mivel űzzem ki ezeket a gondolatokat a fejemből? Mit csináljak és hogyan, hogy végre elmúljon ez a rettegés?
2015. szept. 11. 20:21
 1/8 anonim ***** válasza:
Menj mégis pszichológushoz, mert neki az a szakmája, hogy elérje, hogy akik hozzáfordulnak, azok elmondják (IDÖVEL, NEM AZONNAL) a problémáikat. Szóval az nem úgy megy, hoyg odaérsz és egyböl el kell mesélni, hoyg mi a baj.
2015. szept. 11. 20:32
 2/8 A kérdező kommentje:
Nekem ahhoz hogy annyira megbízzak valakiben, hogy ezt a témát mélyebben boncolgassam neki, évekre van szükség és nekem erre sem időm sem pénzem nincs sajnos
2015. szept. 11. 20:56
 3/8 anonim ***** válasza:
Ha nem AKARSZ szakemberhez fordulni, akkor el kell fogadnod, hogy lassan beleörülsz a témába.
2015. szept. 11. 21:32
 4/8 A kérdező kommentje:
Nem mondtam, hogy nem AKAROK csak tudom hogy felesleges, mind idő, mind pénz szempontjából. Én idegenek előtt feszengek és mint mondtam nekem nagyon sok idő kell ahhoz, hogy megnyíljak és ez nem beszélgetésen alapuló dolog, az én bizalmamért tetteket kell végrehajtani, nem vagyok olyan aki üres szavakkal beéri, mond valamit aztán vagy úgy gondolja vagy nem. Ki tudja miket gondolnak az ilyen emberek magukban a betegeikről aztán elmondják otthon képzeld drágám ma milyen idegbeteg járt nálam, totál kész volt, az meg továbbadja a barátainak ismerőseinek és azon kapom magam, hogy hülyének néz a világ... A pszihológus nem nekem való, de viszont nem tudom mi segítene ezen kívül
2015. szept. 11. 21:41
 5/8 anonim ***** válasza:

Ahogy látom, fogalmad sincs arról, hoyg hogyan megy a pszichológusoknál.

De mindettöl függetlenül nekik is van titoktartási kötelezettségük és nem mesélgethetik az eseteket senkinek.

Ahogy írtam, az egyetlen megoldás az lenne, a felkeresnél egy szakembert (pszichológust), anélkül nem fogsz soha rendbejönni.

Az meg, hogy nem akarsz tenni ellen, az mutatja, hogy elöre elutasítod a lehetséges segítséget, nem próbálod meg.

(Egy kérdés: orvosnak sem szoktad megmondani, hogy mi baod van, ha beteg vagy? Mert ugye az is idegen... A pszichológus ugyamolyan státuszban van, mint egy orvos, csak más a szakterülete. Ezen kivül nem kerül pénzbe, viszont idöt azért kell rá szánnod, csodák nincsenek, ezért úgy nem is jöhetsz rendbe, hogy valaki "helyrevarázsol"!)

2015. szept. 11. 22:25
 6/8 A kérdező kommentje:
Az orvos és a pszihológus nem ugyanaz, az orvosoknak érzésekről, a pszihológusnak érzelmekről kell beszélni, ég és föld és igen tennni akarok ez ellen, csak nem tudom mit ebben kértem volna itt segítséget, ezenkívül pedig a pszihológus nem ingyen dolgozik, az itteniek legalábbis borsos óradíjat kérnek
2015. szept. 11. 22:29
 7/8 anonim ***** válasza:

Olyan pszichológusnál, aki mélylélektani terapeuta, nem kell "megnyílnod", ő nem az eseményekkel, hanem az érzelmekkel, érzésekkel foglalkozik. Példa:

https://www.youtube.com/watch?v=vzGIQczkwwo

2015. szept. 11. 22:31
 8/8 anonim ***** válasza:
Poszttraumatikus stressz szindrómád van. Ideje lenne elkezdeni kezelni, van gyógyszeres kezelés és pszichoterápiás is, illetve a szakember segít feldolgozni a traumát. Egyébként nyugodj meg, lassan minden második ember, akivel találkozol az utcán szenved ilyenben. A PTSD után olvashatsz is, és ott lesz a kezelési módszer is. Ha feltetted a kérdést, akkor nyilván várod a segítséget. Ne várd el, hogy mainstream mindennapi emberek tudjanak segíteni neked ebben. Sokan azt sem tudják, hogy mi az a PTSD. És nem a te hibád, ez az egyik legkisebb lelki baj, ami történhet veled.
2015. szept. 12. 01:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!