Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez mi lehetett? Létezik, hogy...

Ez mi lehetett? Létezik, hogy így megijedjek valamitől? 17L

Figyelt kérdés
Mindig is féltem a pókoktól, de ez most rosszabb volt, mint a többi helyzet. Másfél méterre volt tőlem egy hatalmas kaszáspók, de öt percig filóztam, hogy be merjek-e szállni a kádba. Miután eldöntöttem, hogy nem fog kifogni rajtam egy kis állat, és megtettem azt a bizonyos lépést a zuhanyzó felé, konkrét hisztérikus sírógörcs tört rám, alig kaptam levegőt a végén, hevesen vert a szívem és remegett a kezem. Végül befogtam az orrom, hogy visszatartsam a levegőt (valami sorozatban láttam, de bevált), elmentem a póktól pár méterre, és jobb lett, de ha visszamentem elölről kezdődött az egész. Utána még percekig sírhatnékom volt, ha eszembe jutott, most már csak arra gondolok, hogy ég a pofám, amiért így megijedtem egy póktól. De ez... irracionális, ennyire még sosem ijedtem meg semmitől. Igaz, ekkora pókot sem láttam még ilyen közel magamhoz. Mással is volt már ilyen? Meg lehet előzni?

2015. szept. 6. 20:56
 1/4 A kérdező kommentje:
Na jó, tulajdonképpen most ha meglátok egy sarkot, ahol előfordulhat az a pók, megint készül rám törni ez a... félelem...
2015. szept. 6. 20:58
 2/4 anonim válasza:
Hűha, ez nem semmi. Figyelj. Gondolj arra, hogy egy mozdulattal véget vehetsz az életének. :D Sokkal erősebb vagy, sokkal nagyobb, esélye sincs veled szemben. Igen, tudom hogy csúnya meg minden, de annyi, hogy nem nézel oda, mikor leütöd egy újsággal. :D Egész életedben, nem félhetsz annyira egy olyan kis valamitől. Inkább nézz szembe vele, és csapd le a kis köcsögöt. :D Utána már nem fogsz félni tőle.
2015. szept. 6. 21:08
 3/4 anonim ***** válasza:

Ez valami fóbia.

Nekem is van ilyen, a kígyóktól. Nem az a tudat, hogy maga az állat pl. mérgező, hanem hogy ha csak meglátom képen, vagy valami kígyóhoz hasonló mozgást látok, már attól is összeszorul a gyomorom.

Megelőzni nem lehet, viszont amit én csináltam, csinálok, hogy elmentem egy állatkertbe, tudod ahol a nyakadba veheted a kígyót. Na, ott terápiásan elvontam egy szép nagy kígyóval. Néztük egymást, és egy idő után már nem volt olyan ijesztő. figyeltem ahogy lélegzik. Megnéztem milyen tapintású a bőre. Hogy olyan szája van mint egy macskának. Ilyesmik.

És egyre kevésbé volt ijesztő.

2015. szept. 6. 21:13
 4/4 anonim ***** válasza:

Valószínű a környezeted nem olyan, hogy hozzá szoktál volna, én is most raktam fel egy szúnyoghálót, de még így is bejönnek a bogarak, most éjjel egy szúnyog szórakoztatott, meg egy légy.

Ezért idegesítő, ha biztos benne az ember, hogy nem jönnek be, és mégis.

Én se nyírom ki a pókokat, mert valami bolond kitalálta, hogy szerencsétlenséget hoz, de még egy se gyalogolt végig rajtam, ellenben mindenféle bogarakkal. :(

2015. szept. 7. 05:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!