Egy alkoholista abba tudja hagyni az ivást?
*8-as hozzászólóhoz hasonló az én esetem is. Kb. 30 éve nem iszom csak szódavizet. A barátaim elmaradtak bár én tőlem bárki bármennyit ihat csak piásan maradjon tőlem távol.
Az alkoholizmust is mint hajlamot lehet örökölni de nem törvényszerű azzá válni. Aki ilyen hajlamot hordoz magában az ha úgy dönt hogy nem iszik akkor tudatosan kerülje az olyan szituációkat ahol kínálgatják s köszöntgetik egymást az emberek. Egy pohár után már máshogy gondolkodik az ember s kettő után minden kezdődik elölről.
Nem szokott le, csak hazudta.
Neki pont a kocsmai légkör, a haverok a fontosak, a hülye dumák. Ott tud lenni nyitástól zárásig. Jönnek-mennek a semmirekellők és o köztük érzi jól magát.
Persze otthon egyedül is iszik, mivel már nem bírja ital nélkül.
Az biztos, hogy a leszokáshoz nagyon nagy akaraterő is kell!
Igaz a körülmények is segítenek, de ha nagyon jók a körülmények akkor is piszkosul nehéz!
Én még nem voltam alkoholista, viszont kávé függő vagyok, és én a kávéról nem tudok leszokni teljesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!