Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy értessem meg a húgommal,...

Hogy értessem meg a húgommal, hogy ne bántsa az állatokat?

Figyelt kérdés

A húgom most 10 éves. Mindig is furcsa lány volt, de az utóbbi években vettem észre, mennyire. Mikor megkapta az első kisállatát kb egy éve, arra lettem figyelmes, hogy gyakran bántalmazta, bebújt a takaró alá vele és nem engedte ki szerencsétlent (mielőtt bárki rosszra gondolna, semmi szexuális dolgot nem csinált vele), bezárta ide-oda, és akkor is nyaggatta a macsekot amikor az már a karját karmolászta, úgy menekült volna. Azt hiszem élvezte, hogy kiszolgáltatott helyzetbe hozhatta szegényként. Hiába magyaráztam, hogy hagyja már békén az állatot, ő továbbra is "terrorizálta", pedig okos lány a húgom, az egyik legjobb tanuló az osztályában, versenyeket nyer, értelmes, és ha elbeszélgettünk mindig úgy csinál, mintha nem is tudná, hogy miről beszélek. Anyukámék nem foglalkoznak vele, szerintük a húgom igazi mintadiák. Pár hete a szomszédunk kiscicáit megmérgezte valaki, húgom meg a fejébe vette, hogy az utcánkban lakó idős bácsi tette. A férfinak van 2 kutyája, a húgom megjegyezte, hogy megérdemelné, ha az ő kutyáit is megmérgezné valaki. Ezen kívül még lop is, elcseni a barátnői játékait, amik megtetszenek neki, és utána tagad mindent. Úgy a szemembe hazudik, mint a vízfolyás. Mellettem nőzz fel, én dajkáltam amikor csecsemő volt, de most rá sem ismerem már jó ideje. Mintha egyáltalán nem is ismertem volna.

Túlreagálom a helyzetet és ki fogja nőni ezeket a dolgokat? A szüleink hallani sem akarnak arról, hogy megkérdezzünk egy hozzáértő orvost.

2015. júl. 15. 01:23
 1/3 anonim ***** válasza:
Szerintem túlreagálod a dolgokat. A macskás dolgot és a lopkodást is ki fogja nőni szerintem. Súlyosabb gond, hogy hazudik, de ezt pont azért teszi, mert tudja, hogy kiakadnál, ha az igazat mondaná el. Ha elfogadóbb vagy vele, talán ő is mer majd őszintébb lenni.
2015. júl. 15. 01:47
 2/3 anonim ***** válasza:

Nem reagálod túl, ez nagyon súlyos probléma lehet később.

Gyerekek tudnak nagyon gonoszkák lenni, főleg, ha magas IQ-val is párosul a dolog. Sajnálom, hogy szüleidet nem érdekli, remélem később nem kell csodálkozniuk, hova fajult a helyzet.

2015. júl. 15. 02:22
 3/3 anonim ***** válasza:
Ezt nagyon gyorsan kezelni kell. Oké, hogy lány, de sok ember aki bűnt kővet el (gyilkosság, erőszak stb), az az állatok kínzásával kezdte!!! Pszichológus gyorsan. Tuti valami elnyomott fájdalma, lelki betegsége van. És ne engedjétek állatok közelébe. A hazudozást buktassátok le videóval stb. Ha az anyjáék nem törődnek a betegségével, gyámügyre kell menni. Mert nem minden arról szól, hogy hogy tanul..lehet sokkal értelmesebb, de belül szorongó. Sok jótanulónak van valami pszichés gondja a sok stressztől.
2015. júl. 15. 08:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!