Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan értessem meg a párommal...

Hogyan értessem meg a párommal a fóbiámat?

Figyelt kérdés

Falloszfóbiám van... Elmondtam már, hogy ez milyen, miért van, nem egy pánikrohamon mentem vele keresztül, mégis azt mondja, hogy ne reagáljam túl, és nem érti, miért csinálok ekkora ügyet belőle. :/

17/L

2013. aug. 20. 12:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
hogy mid van? ilyenről még nem hallottam...pszichológus esetleg?
2013. aug. 20. 12:31
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha ez igaz, akkor neked pszichiáternél lenne a helyed, de minél hamarabb. A falloszfóbia mögött általában kisgyerekkori vagy kiskamaszkori nemi erőszak vagy szexuális bántalmazás, zaklatás áll.

A "roppantul érzékeny és megértő" pasiat pedig kirúgni, most! Nem kell vele, sem mással semmit sem megértetni. Orvosi segtíséget kell kérni, amíg nem késő.

Amíg a falloszfóbiád helyre nem kerül, azaz fel nem tudod dolgozni a mögöttes (valódi) problémát, addig úgysem leszel képes normális (vagy inkább semmilyen) nemi életre.

2013. aug. 20. 12:34
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Az komoly.Sürgősen menj el pszichológushoz,mert erre nem ez a kapcsolatod mehet rá,hanem az össze többi is majd.

Első:A férfi nemszervtől való félelem.

4/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem érti meg, nem ő a neked való...

Ettől függetlenül muszáj lenne terápiára járnod.

5/12 anonim ***** válasza:

Akinek soha sem volt ilyesfajta problémája, az soha -vagy nagyon nehezen- tudja csak átérezni, megérteni.

Engem is hányszor lecsesztek,hogy ne hisztizzek,meg ne reagáljam túl, meg hogy ilyen nincs is,csak beképzelem :) csak nekem hányásfóbiám van.

Próbáld meg a legrészletesebben elmesélni neki,hogy mi történt veled amikor pánikrohamot kaptál, mit éreztél, és hogy sz*rul esik,hogy nem érti meg.

17/l

2013. aug. 20. 12:36
 6/12 anonim válasza:
mi is ez a fóbia?
2013. aug. 20. 12:37
 7/12 anonim ***** válasza:

1: A falloszfóbia nagyfokú szorongást jelent, illetve iszonyt a férfi nem szervtől. Ugyanaz a lélektani háttere, mint pl. a súlyos viziszonynak vagy pókfóbiának. Az eltérés csak a szorongást kiváltó "tárgyban" találunk, ezt pedig egyéni, hogy mi kitől iszonyodik és miért pont attól.

Jól sejted: pszichiáter vagy klinikai szakpszichológus, esetleg egy igen jó pszichológus kezébe való az ilyen páciens.

2013. aug. 20. 12:39
 8/12 anonim ***** válasza:

ma 12:34

értettem hogy mit jelent csak még emberrel nem találkoztam akinek ilyenje van ,

azért köszi :)

2013. aug. 20. 12:40
 9/12 A kérdező kommentje:

Bakker, írtam egy kisregényt, és küldés nélkül bezárom... Na akkor mégegyszer:

Járok pszichológushoz, de nem igazán segít, ellenben a párommal, akivel végre (jó pár hónap után) eljutottunk addig, hogy hozzá merjek érni. Még ha remegő kézzel, és egekbe szökő pulzussal is. :D Érti a helyzetet egyébként, csak neki "túl" természetes, hogy ott van a lába között, és napi rendszerességgel para nélkül megfogja.

#2: Igen, nemi erőszak miatt alakult ki 2 éve.

2013. aug. 20. 13:02
 10/12 anonim ***** válasza:

ez nem az a szitu, hogy megharapott egy kutya és most minden kutyától félsz, pedig a kutyák 99.99% nem akar megharapni?

asszem ilyen szitukban az segít, ha bátran simogatod a kutyákat, mert akkor lehullik az illúzió, hogy veszélyesek, kioltódik a félelem.

és amúgy a bátorság eleve erény. olyan, mint a bölcsesség, vagy az igazságosság :D

2013. aug. 20. 22:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!