Hogyan értessem meg a párommal a fóbiámat?
Falloszfóbiám van... Elmondtam már, hogy ez milyen, miért van, nem egy pánikrohamon mentem vele keresztül, mégis azt mondja, hogy ne reagáljam túl, és nem érti, miért csinálok ekkora ügyet belőle. :/
17/L
Ha ez igaz, akkor neked pszichiáternél lenne a helyed, de minél hamarabb. A falloszfóbia mögött általában kisgyerekkori vagy kiskamaszkori nemi erőszak vagy szexuális bántalmazás, zaklatás áll.
A "roppantul érzékeny és megértő" pasiat pedig kirúgni, most! Nem kell vele, sem mással semmit sem megértetni. Orvosi segtíséget kell kérni, amíg nem késő.
Amíg a falloszfóbiád helyre nem kerül, azaz fel nem tudod dolgozni a mögöttes (valódi) problémát, addig úgysem leszel képes normális (vagy inkább semmilyen) nemi életre.
Az komoly.Sürgősen menj el pszichológushoz,mert erre nem ez a kapcsolatod mehet rá,hanem az össze többi is majd.
Első:A férfi nemszervtől való félelem.
Ha nem érti meg, nem ő a neked való...
Ettől függetlenül muszáj lenne terápiára járnod.
Akinek soha sem volt ilyesfajta problémája, az soha -vagy nagyon nehezen- tudja csak átérezni, megérteni.
Engem is hányszor lecsesztek,hogy ne hisztizzek,meg ne reagáljam túl, meg hogy ilyen nincs is,csak beképzelem :) csak nekem hányásfóbiám van.
Próbáld meg a legrészletesebben elmesélni neki,hogy mi történt veled amikor pánikrohamot kaptál, mit éreztél, és hogy sz*rul esik,hogy nem érti meg.
17/l
1: A falloszfóbia nagyfokú szorongást jelent, illetve iszonyt a férfi nem szervtől. Ugyanaz a lélektani háttere, mint pl. a súlyos viziszonynak vagy pókfóbiának. Az eltérés csak a szorongást kiváltó "tárgyban" találunk, ezt pedig egyéni, hogy mi kitől iszonyodik és miért pont attól.
Jól sejted: pszichiáter vagy klinikai szakpszichológus, esetleg egy igen jó pszichológus kezébe való az ilyen páciens.
ma 12:34
értettem hogy mit jelent csak még emberrel nem találkoztam akinek ilyenje van ,
azért köszi :)
Bakker, írtam egy kisregényt, és küldés nélkül bezárom... Na akkor mégegyszer:
Járok pszichológushoz, de nem igazán segít, ellenben a párommal, akivel végre (jó pár hónap után) eljutottunk addig, hogy hozzá merjek érni. Még ha remegő kézzel, és egekbe szökő pulzussal is. :D Érti a helyzetet egyébként, csak neki "túl" természetes, hogy ott van a lába között, és napi rendszerességgel para nélkül megfogja.
#2: Igen, nemi erőszak miatt alakult ki 2 éve.
ez nem az a szitu, hogy megharapott egy kutya és most minden kutyától félsz, pedig a kutyák 99.99% nem akar megharapni?
asszem ilyen szitukban az segít, ha bátran simogatod a kutyákat, mert akkor lehullik az illúzió, hogy veszélyesek, kioltódik a félelem.
és amúgy a bátorság eleve erény. olyan, mint a bölcsesség, vagy az igazságosság :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!