Hogyan értessem meg a párommal, hogy ésszerű dolgokon kéne spórolnia és nem olyanokon amik esetében fontosak lennének?
Szerintem a cigaretta az egyik legértelmetlenebb dolog a világon, ugyanis azért fizetsz, hogy károsítsad a saját egészségedet, amit utána drága pénzért megpróbálsz rehabilitálni (jó, hogy 7 év után leszoktam)...
Node a lényegre térve, az a legnagyobb baj, hogy a párod a jelek szerint igénytelen az öltözékére! Én nem azért megyek csinos felsőben, farmerban a boltba, mert elvárják, hanem azért, mert mackónadrágban és melegítőfelsőben nem érzem jól magam - holott abban is le lehet ugrani a közértbe.
A cigiről próbáld meg lebeszélni, a ruhákat pedig én úgy szoktam megoldani, hogy ami már nem tetszik a férjem szekrényében, szép csendben eltávolítom, és veszek helyette másikat.
Sok sikert!
Ugyanez a helyzet :-)
Amikor összeköltöztünk, onnantól vettem neki én ruhát, az anyjától pedig minden születésnapjára cipőt vagy utalványt kap.
ha nem tud lemondani a cigiről, akkor javasold neki, h csináljon töltött cigit, nekem az egy hónapban mindennel együtt 5ezerből kijön.
így több pénze marad normális ruhákra. ha átlagos alkatú a párod, akkor elviheted turiba, ott van egy csomó jó állapotú ing, nadrág. a cipőre érdemes többet költeni, elvégre abban van egész nap, és sokkal egészségesebb egy jó minőségű, új lábbeli mint egy agyonhasznált.
Nem, sajnos eléggé túlsúlyos, tehát a normál bolti ruhák jelentős része nem jó rá.
A töltött cigit már próbálta, de nekünk az többe került, mint a hagyományos, bár csak 1 hónapig kísérletezett. Az lenne a legjobb ha végre leszokna, de eddig 1-2 hétnél tovább nem bírta cigi nélkül.
Hát, nem is tudom. Szerintem ez két külön probléma, a ruhavásárlásnál a pénz csak ürügy. Úgyhogy én külön is próbálnám kezelni. A ciginél - ha ő is le akar szokni vagy legalább elismeri, hogy fölöslegesen sokat költ rá - abban próbálnék megegyezni vele, hogy próbáljon kevesebből kijönni. Így kevesebbet fog tudni majd szívni, ami jobb lesz az egészségének. A spórolt pénzt pedig gyűjtsétek össze valamire, amit ő szeretne! Új bicikli? Sportkipufogó? Régi vágynyaralás? Kedvenc sütemény? Arra költi, amire akarja! Semmiképp ne kösd össze az új ruha vásárlásával, ha azt úgyis utálja.
A ruhára nem tudok tanácsot adni. Az én barátomnak sincs valami nagy ruhatára. Egy dolog azért segíthet: a ruhák nem tartanak örökké. Hordhatja rongyosan is, de előbb-utóbb elvásik, nincs mese. Ha ilyenkor ott várja a szekrényben a bekészített új ruha, akkor kénytelen lesz felvenni azt. Ha pedig talál valami tényleg kényelmes darabot, akkor vegyetek belőle rögtön többet is - férfinál nem olyan fontos a változatosság, és így kevesebbet fog a szakadtban járni. (Amúgy is, ha van 10 egyforma inge, sose fogja észrevenni, mikor a legszakadtabbat titokban kidobod.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!