A pánikbetegség tényleg csak egy kitalált, kamu dolog?
Prof. Dr. Tringer László előadásán kifejtette, a divatos nevű(!) pánikbetegség bizony a hisztéria egyik formája. De az olyan rosszul hangzik:D
2015. jún. 21. 12:56
Vannak, akik divatozasbol magukra mondjak, hogy panikbetegek, de ettol fuggetlenul, a panikbetegseg egy tenylegesen letezo betegseg.
A panikbetegseg tunetileg olyan kb, mint az epilepszia: ha a tuneteket latod, az mar regen rossz.
Masreszt, ha te tobb panikbeteget is ismersz, akkor vagy nagyon furcsa korokben mozogsz, vagy valoszinuleg, azok onjelolt panikbetegek.
2015. jún. 21. 13:02
Igazából ezen már én is elgondolkodtam, mert manapság annyian dobálóznak ezzel, hogy pánikbetegek, hogy már túlzásnak találom.
2015. jún. 21. 13:04
4/25 A kérdező kommentje:
"ha te tobb panikbeteget is ismersz, akkor vagy nagyon furcsa korokben mozogsz"
Igen, ezen már én is gondolkoztam, de "sajnos" én is erre a bolygóra születtem. :)
Kamu az egész. Nyugodjál meg. Meg az összes betegség is az. Addig ne higgyél benne, amíg téged nem kap el.
2015. jún. 21. 13:12
Nem kamu. Valóban létezik ilyen betegség. Ugyanez a helyzet a depresszióval.
De ahogy a pánikoló könnyen kimondja magára, hogy ő pánikbeteg, úgy a rosszkedvű ember is szokta hangoztatni, hogy ő depressziós. Mostanában divatos.
Viszont vannak, akiknek tényleg ilyen betegségük van és nem csak mondják.
2015. jún. 21. 13:17
7/25 anonim válasza:
igen létezik nem kamu dolog, én 5 éve vagyok pánikbeteg. ránézére nem látszom betegnek. sajnos ez egy alattomos dolog amit a test produkál (agyam) egyik pillanatról a másikra olyan tünetek alakulnak ki mint mellkasi nyomás, szívdobogás érzés erősen, levegő utáni kapkodás, zsibbadás. Ezek igen csak tünetek amik tudat alatti stressz vagy pszichés okok váltanak ki. Ebben a legrosszabb, hogy sokszor nem tudod, hogy ez pánik vagy tényleg betegség. Gyógyszer van rá. Aki ezzel viccel az nem normális. Nem kívánom senkinek, amikor egy autóban rádtör a fulladás és a kevés oxigéntől lezsibbad a fél oldalad, begörcsöl a tested, halálféleemmel jár és megbolondulsz a tudattól, hogy már megint jött a roham és már eleged van belőle. Nem én kérem, hogy jöjjön . Úgyhogy aki ezen gúnyolódik remélem átéli
2015. jún. 21. 13:22
8/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen hetes! Végre kaptam egy kielégítő választ is, amiből a tüneteket is megismerhettem.
Nem feltétlenül, viszont akaraterővel és önszuggeszcióval mindenképpen gyógyítható.
2015. jún. 21. 13:45
10/25 anonim válasza:
sokat kell kikapcsolódni,étkezére figyelni, mozogni a fronthatás viszont nem tesz jót, és nyugalmat kell őrizni de sokan kigyógyultak már ebből
2015. jún. 21. 14:16
Kapcsolódó kérdések: