Hozzászokhatok ennyitől? Bőv. Lent
Szerintem csak bemeséled magadnak. Vagy csak arról van szó, hogy a nyugtató hatásának ismeretében, főleg hogy ilyen friss a legutóbbi tapasztalat, feszültebbnek érezheted magad, holott nem vagy az. Vagy ha az vagy akkor csak a vizsga stressz erősödik. De a lényeg, hogy ha mondjuk van egy nagyon nagyon boldog élményed, azután a mindennapi élet fakóbban hathat. Szerintem itt is ez érvényesülhet talán. Meg hogy ezen szorongsz, hogy rászoksz/hozzászoksz.
Nekem volt hogy a doki azt írta elő, hogy egy héten át minden este vegyek be egyet. Nem szoktam hozzá. Ennyitől legfeljebb lelkileg görcsölsz rá annyira a témára hogy valós hatásokat érzel. Ha túl leszel ezen az egészen nem lesz szükséged a bogyókra, ez ideiglenes megoldás. Tedd le a vizsgákat, legyél túl rajta és tanuld meg a következő vizsgaidőszakra, hogy hogyan kezeld úgy a stresszt, hogy ne kelljenek bogyók. Ne aggód túl, felesleges.
Írtad hogy az vagy, de azt is írtad, hogy a dokid azt mondta nem kell gyógyszer és ez most csak a vizsga miatt van. A terápiára szerintem vigyen el valaki, biztos szívesen segítenek a szeretteid. És jó dolog, hogy ilyen fiatalon nem akarnak gyógyszerekkel tömködni, de remélhetőleg nem csak a korod miatt, hanem mert tényleg képes vagy enélkül is talpra állni.Ne szokj rá ilyen idősen a nyugtatóra, de ez a pár darab nem hinném, hogy ártana. Relaxációs gyakorlatokkal próbálkoztál már? Talán segítenének. Érdemes lenne kipróbálnod ilyen hanganyagot, ahol nyugtató háttérzaj/háttérzene van és valaki meg beszél, mintha valóban ott lnnél egy helyiségben egy terapeutával aki vezet téged a relaxációban. Ne csüggedj, ha elsőre esetleg nem megy annyira, elvileg kell némi gyakorlat hozzá, aztán idővel akár az is csökkenhet hogy milyen gyorsan tudod ezzel a módszerrel higgadttá tenni magad.
Mindenesetre a terápia egy jó döntés és remélem még nem olyan súlyos a betegséged, hogy az orvosnak felül kelljen vizsgálnia a döntését. A fiataloknál óvatosabbak a gyógyszerezéssel, mert a szervezeted még fejlődik, de azért vannak esetek amikor adnak bogyót. Kívánom hogy ne legyen szükséged rá és így is helyre jöjj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!