Be kéne látnom magam előtt, hogy buta vagyok?
Megbuktam a gimiben (nem is egyszer), először biztos voltam benne, hogy a lustaság és a személyes problémáim miatt alakult így de kezdek attól félni, hogy tényleg hülye vagyok. Főleg mostanában tapasztalom magamon, hogy nem tudok koncentrálni. Ma írtunk egy matek dolgozatot, megláttam a feladatokat és egyszerűen leblokkoltam, nem tudtam, hogy most mit is kéne csinálnom, nem bírtam koncentrálni. Csak néztem a szomszédomat ahogy sorra oldja meg a feladatokat és mire észbe kaptam már alig volt idő, feladtam és csak oda firkáltam pár hülyeséget, hogy legyen valami a lapon. A komunikációban meg a hétköznapi életben nincs ilyen problémám, (ki se nézné belőlem senki, hogy bukott vagyok). De ha az iskolai teljesítményemre gondolok szégyellem és utálom magam emiatt. Nem tekintek teljes értékű emberként magamra. Szünetben az egyik osztálytársamnak matekból azt a feladatot magyaráztam, amit kivételesen értek és ahogy mondtam egyszer csak leblokkoltam és néztem a papírra: "most mi van"? "mit mondtam az előbb, mit jön"? Viszonylag gyorsan megértek dolgokat, de képtelen vagyok hosszú ideig koncentrálni és figyelni valamire. Amire figyelek azt tökéletesen megértem, de egy pont után már nem érdekel és valamiért képtelen vagyok végigkövetni az egész megoldás menetet. Képtelen vagyok leülni tanulni, ha le is ülök csak belekezdek és ott hagyom. Nem voltam soha hiperaktív vagy figyelemzavaros, tudtommal. Sokszor hülyéznek a tanárok, de azt már megszoktam és elmegy a fülem mellet. Tudom, hogy jogosan teszik, ki ne gondolna butának egy évismétlőt. Viszont képtelen vagyok beismerni magam előtt, hogy átlagon alul kategóriába tartozom. Az lehet ok, hogy alvászavarom van? (egy nap csak 3-4 órát tudok aludni) Drogtól és túl sok rendszeres alkoholfogyasztástól lehet? Nem kell ítélkezni, jelenleg már nem élek ilyennekel. Általánosba a legjobb tanulók között voltam, IQ tesztben (Nem ilyen ratyi facebookos és hasonlók) 118 pontot értem el, úgy hogy a végét nem csináltam meg. Itt is megmutatkozik, hogy semmit sem tudok befejezni.
A lényegre térve, nektek mi a véleményetek, mi lehet a gond velem?
Ja és köszönöm ha valaki elolvasta, kész regény lett.
Először is hagyd abba az ítélkezést magad felett! Egyáltalán tieid ezek az ítéletek, vagy valaki máséi? Mi van, ha nem is te vagy az elcseszett?
Valószínűleg van valami tudatalatti elköteleződésed arra vonatkozóan, hogy szabotáld magad a suliban. Ismerd el, hogy ezt te választottad valamikor, mert akkor ez tűnt a legjobb választásnak! Így bármikor választhatsz valami mást.
Mik lehetnek a jó, helyes, megfelelő dolgok abban, hogy szabotálod magad? Mit nyerhetsz ezzel? (elmélkedj el ezen) Hajlandó lennél tudni, hogyan kaphatod meg ezeket önszabotázs nélkül?
Mi a legrosszabb, ami történhet, ha jól teljesítesz a suliban? (elmélkedj el rajta) Mi lenne, ha azt választanád, hogy ezek nélkül is úgy teljesítesz, ahogy szeretnél?
Lehet, hogy igazából nem is érdekel a suli, meg amit bele akarnak verni a fejedbe? Nem kell, hogy mindenkinek tetsszen.
Attól, hogy a tanárok meg állambácsi elvárásainak nem felelsz meg, még nem vagy rosz, hülye, buta, csak nekik nem felesz meg: egyszerűen vagy nem érdekel a dolog, vagy még nem választottad, hogy könnyedén menjen.
Valószínűleg rástresszelsz az ilyen tanulással kapcsolatos dolgokra, és ezért blokkolsz le.
Kérdezd meg magadtól napjában többször: Mi kellene, hogy könnyedén és örömmel menjen a ...? (itt nem kell válasz, csak legyél nyitott)
Erősen ajánlom, hogy nézz a neten ezeknek utána: Access Consciousness, Access Bars, és keríts valakit, aki ad neked Access Bars kezelést. A kezelővel tudsz még erről beszélgetni.
fejér megyében ajánlom magamat: mimaslehetseges.blogspot.hu
" Nem voltam soha hiperaktív vagy figyelemzavaros, tudtommal."
Ezt nem tudhatod.
És igen az alvással szorosan összefügg a csökkent koncentrációs képesség. És igen, az alkohol és a drog is ronthat ezen.
Miért nem alszol, mi a gond?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!