Mért vagyok ennyire buta matekból? Lent.
Figyelt kérdés
Sziasztok. Az lenne a bajom, hogy nagyon nem értem a matekot, és nagyon buta is vagy belőle . Nem értem, hogy ez mért van így, ez mért ennyi. Főleg a szöveges feladatok nem mennek, meg ezek a diagramm feladatok, meg az egyéb ilyenek. 7- edikes vagyok. Tavaly 2 es lettem matekból. Apum szokott nekem segíteni, de azt se értem. Számolni is az ujjamon tudok, bár mennyire is ciki. Fejben számolni nem tudok, may olyat hogy 5+5 meg 15+15. De mást nem. Ki--vonni meg nem is tudok, ha különbőzőek a számjegyek, pl : 56-23. Ezt is úgy tudom max, hogy az ujamon elkezdem kivonni a számokat ... Fejben nem megy. És az ujjamon is nehezen, még az összeadás könnyebben.2013. nov. 9. 12:32
1/5 anonim válasza:
Vannak "trükkök" fejszámolásra-de úgy látom, még alsó tagozatban keletkezett a probléma.
56-23
56-20=36
36-3=33
2/5 anonim válasza:
3/5 A kérdező kommentje:
Nézegetem az oldalat, mait küldtél, kedves utolsó. Amugym ás tárgyal nincs ilyen problémám, töriből is jó vagyok...
2013. nov. 9. 19:33
4/5 anonim válasza:
Diszkalkúlia lesz ez szerintem. Nekem is van, együtt lehet vele élni. (Érettségim és egyetemi végzettségem, munkám is van)
Olyan mint a diszlexia, csak számokkal. El kell menni a nevelési tanácsadóba, kérni tesztet és végigcsinálni. Valószínűelg felmentésed lesz felsőbb osztályokban matekból, a többi tárgyabn kaphasz számológépet dolgozatkor is, és helyette tanulsz mást ami érdekel. Érettségin szintén.
Ahelyett hogy széllel szemben hugyoznál, tudsz arra koncentrálni amiből később többet kamatoztathatsz.
5/5 anonim válasza:
Azért nézd meg, hogy a többi tünet is fennáll-e, különben csak valami miatt korán lemaradtál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!