Ezek a tünetek mind a pánikbetegség tünetei?
Nem idegi, hanem pszichés. A gyógyítása is pszichés módszerrel lehetséges. Még jó, hogy találtál egy olyan orvost, aki nem a frontint nyomja kiló számra.
Nekem 3-5 évente pszichés köhögés szokott előfordulni, néha fulladás érzéssel vagy hányással. Semmiféle gyógyszer nem segített, de a kiváltó ok megszüntetése mindig teljes sikert hozott. A kiváltó ok az szokott lenni összefoglalóan, ha úgy alakul az életem hogy nem én irányíthatom hanem például rosszindulatú emberek avatkoznak bele életembe, persze az én hátrányomra.
A testvéremnél meg csak légszomj és rosszullét érzése szokott jelentkezni ugyanilyen kiváltó ok esetében.
Iskolai/munkahelyi megfelelési kényszer, szorongás valami vizsgától, netán tartós kialvatlanság, ilyesfélék nem lehetnek az esetedben mint kiváltó okok? Meg ahogy az előttem válaszolók is írták, egy betegségtől való félelem is szerepelhet a kiváltó okok között. Sőt, esetedben leginkább csak erről a félelemről lehet szó. De kivizsgáltak és semmi testi bajod nincs. Valószínű félhetsz az egyedülléttől is. Ezért nyugtat meg ha beszélgethetsz valakivel.
7: Ha elmész és valószínű mindent rendben találnak, az megerősíthet abban hogy tényleg nincs semmi testi bajod. A saját tapasztalatom is az, hogy a leírt pszichés köhögésnél és a többi tünetnél (pl. fulladás) meg szoktam ijedni egy komolyabb betegségtől. És az ilyen félelem erősítheti a már meglévő pánikot. De kerékpáron kimenve a természetbe vagy Ausztriába, ott meg kámforrá szokott válni a pszichés köhögés és a többi. Az oxigéndús tiszta levegőn való mozgás, a kiegyensúlyozott életmód amúgy is gyógyító erejűek, ilyenkor hatékonyabb a test öngyógyító képessége. Meg a minden nap megfelelő menyiségű alvás is fontos. Nem vészes ha valaki sokáig fent van éjjel, de akkor a nap folyamán kell pótolnia az alvást.
A tapasztalatom az, hogy például egy társasházi szomszédban sokat síró kisgyerek is idegesítő tud lenni ha mindennapos. Ekkor nem jövünk rá hogy mitől lettünk kiegyensúlyozatlanok, hisz a saját otthonunkban meg minden rendben van. Vagyis a kiváltó ok nagyon sokféle lehet ami kiegyensúlyozatlanságot okozhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!