Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Be fogok kattanni? Menjek...

Be fogok kattanni? Menjek orvoshoz, vagy ez még nem olyan vészes?

Figyelt kérdés
40-es nő vagyok,tele problémákkal. Ált.-ban csendes halkszavúként ismernek pl. a kollégák. De otthon olyan dolgokat hoz ki belőlem a düh, pl. a kamasz lányommal szemben,(és az italos férjemmel), hogy ordítok mérgemben,hogy még a hangom is szinte elmegy.Olyankor legszívesebben kifutnék a világból....(néha biciklire pattanok,és tekerek ki a folyó mellé,ott kicsit megnyugszom) .Törni zúzni stb nem szoktam csak ez az ordítás? Szedjek folyamatosan nyugtatót,de ez csak néha fordul elő,nem szeretnék rászokni...Úgy érzem már rongyosak az idegeim...
2010. febr. 24. 15:13
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Valami feszültség lapul benned, neked kell tudni mitől. Gyógyszereket nem ajánlom, könnyű rászokni, esetleg Magne B6-ot vagy nyugtató hatású gyógynövényes készítményeket javasolnék.
2010. febr. 24. 15:17
 2/11 anonim ***** válasza:

a düh még önmagában nem baj. mindenkiben van agresszió.

lehet, hogy oka is van a dühödnek (italozás).

meg kell tudnod tanulni kezelni az indulataidat ÉS a magad és a mások számára nem káros módon levezetni a feszültségedet. erre a bogyók nem annyira hathatósak... a tb elvileg támogat pár órát a pszichológusnál (asszem, 20 órát). keresd fel a háziorvost, kérj beutalót. lehet, hogy jót tenne, ha kicsit ki tudnád beszélni magadból a dolgokat. és az is jó lenne, ha kicsit kimozdulnátok otthonról. néha mindenki bekattan attól, hogy haza kell mennie: ugynaazok a problémák, ugynaazok a feladatok, ugyanazok a falak... menjetek le, sétáljatok a ház körül, vegyetek közben egy fagyit, és dumáljatok... az is jó hatású.

2010. febr. 24. 15:24
 3/11 anonim ***** válasza:

szerintem ki kell engedni a mérgedet,

ha mindent a szőnyeg alá söpörnél az sokkal rosszabb lenne, mert egy időzített bomba lennél

amit az 1. válaszoló írt, M.B6, esetleg orbáncfű tea

(ez gyógynövény, és megnyugtat)

fel a fejjel

2010. febr. 24. 15:25
 4/11 anonim ***** válasza:
26%
Oh szegény lányod. Nem elég hogy kamaszodik és nehéz korban van még van egy alkoholista apja és egy anyja aki üvöltözik otthon. Ezzel nem segítesz csak rontasz a helyzeten! Szerintem a legjobb lenne ha elmennél bicajozni mielőtt rád tör ez az "üvöltözhetnék" és nem csak vita után.. tiszta fejjel nyugodtan próbálnád átgondolni vagy megbeszélni a dolgokat.
2010. febr. 24. 15:30
 5/11 anonim válasza:

Szia. Jó hogy ki tudod adni valahogy a mérgedet! A biciklizés nekem is segítene, de hát itt a városban? :(

Nekem a Béres Magne B6 csodákat tett!!!! Napi egy szem az adag, nem szabad többet venni. Próbáld ki!

2010. febr. 24. 15:30
 6/11 anonim ***** válasza:
15.30 szerintem nem unalmában vagy "jó" kedvében akad ki a kérdező, nyilván van rá oka
2010. febr. 24. 15:37
 7/11 A kérdező kommentje:
Nagyon rendesek vagytok!Köszönöm a JÓINDULATÚ válaszokat!Az orbáncfű teát már próbáltam,de a Magne B6-ot is kifogom, hátha használ.Arról meg nem is tudtam hogy a pszichológust is támogatja a tb.,majd utána járok, köszi az infót.:)
2010. febr. 24. 15:41
 8/11 anonim ***** válasza:
Ki írta, hogy nincs rá oka? Biztosan van. De ha üvöltözik és a családján adja ki a mérgét az semmit sem segít hanem sokat ront! De nem nagyon érted amit írtam, vagy félre értetted.
2010. febr. 24. 15:41
 9/11 A kérdező kommentje:
15.30.-nak: én lennék a legboldogabb, ha nem kellene vele üvöltöznöm,hidd el. De a kérés, a szép szó nem használ....
2010. febr. 24. 15:43
 10/11 anonim ***** válasza:
Okok értem és azt is hogy meg szeretnéd oldani a problémákat azért írtál ide is. Ez már egy lépés, sztem a pszichológus jó ötlet, van amikor tud hasznos tanácsot adni vagy legalább segít kibeszélni a dolgokat. Én a nyugtató helyett a bicajra szavazok, nagyon jó hogy nem szeretnél rászokni gyógyszerre :)
2010. febr. 24. 16:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!