Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nem érzem magamat sem szorongó...

Nem érzem magamat sem szorongónak, sem depressziósnak, viszont tele vagyok kényszercselekvésekkel. Érdemes lenne orvoshoz fordulni?

Figyelt kérdés

Rágom a körmeimet, de nagyon az egyik kisujjamon évek óta szó szerint tövig le van rágva. Ropogtatom az álkapcsomat. Dohányzom. Füvezni is szoktam. 25 éves elmúltam, mindig azt hittem majd kinövöm, de mostmár nem úgy néz ki.

Komolyabb lelki tüneteket nem érzékelek, bár ingadozik a hangulatom, meg van amikor kedvtelen vagyok, olyan felhőtlenül vidám rég nem voltam, de alapvetően kiegyensúlyozottnak tűnök a saját szememben.

2011. szept. 21. 14:06
 1/3 anonim válasza:
Hát ahogy én elnézem egy kis segitségre szorulsz, ez magad nem tudod megoldani, ezt a problémát, mert ha már füvezel is.. Ez igy nem jó!
2011. szept. 21. 21:13
 2/3 Evele123 ***** válasza:

A "barátok" belevihetnek olyan dolgokba, amibe te lehet, hogy nem is akartál volna részt venni, de féltél a kiközösítéstől. Más okot nem látok a füvezésre, minthogy "Próbáld ki! Hülye vagy, ha nem próbálod ki!" És ekkor kellett volna határozottan nemet mondani. Most már orvosi segítség kell hozzá és ezt ne szégyelld a dokinál, hiszen te jót akarsz magadnak. Nálam akkor alakult ki egy pár kényszerbetegség, amikor éreztem, hogy nem azt csinálom és nem azokkal az emberekkel vagyok, akikkel szeretnék. Barátkozz sikeres, becsületes emberekkel, még ha lúzer külsejűek is, de tudják a helyes irányt és te is sikeres lehetsz ezen az úton.

Gondolkozz el azon, hogy akik a barátodnak mondják magukat, tényleg igaz barátok-e, segítenének neked a bajban, vagy inkább visszahúznának téged.

Ha kitűzöl magadnak egy célt, van miért élned és nem csak úgy lógsz bele a világba, mint nagyon sok fiatal teszi. Sok sikert hozzá és fel a fejjel!

http://www.youtube.com/watch?v=PVcExxc-h2g

2011. szept. 23. 09:10
 3/3 A kérdező kommentje:

Nem vagyok már fiatal :) Senior pozícióban dolgozom, sikeres vagyok a munkámban, rendszeresen sportolok, egészségesen táplálkozom, nem járok bulizni, alkoholt nem iszom egyáltalán. Van mellette hobbim is, amiben szintén eredményeket érek el. Ezért mondom, hogy kiegyensúlyozottnak tűnök. Bármikor kibírom, hogy ne szívjak egy hónapig, szoktam is direkt szünetet tartani, nem vagyok függő. A füvezés nem is aggaszt egyébként, mások meg söröznek szerintem nem jobb egyik sem, mint a másik.

Inkább ez a körömrágás, állkapocs ropogtatás dolog zavar.

2011. szept. 23. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!