Félek az új antidepresszáns mellékhatásától, mit kéne tennem?
Az eddigi antidepresszánsok nagy részét a mellékhatások miatt hagytam abba, pl SZEXUÁLIS VÁGY CSÖKKENÉSE, ORGAZMUS HIÁNYA.
Nekem ez fontos, hozzátartozna az életemhez, de a gyógyszer befolyásolja.
Viszont ha nem szedem, "nem fogok helyre jönni", meg nem hazudhatom, hogy de igen, szedtem.
Aki volt/van hasonló helyzetben, mit tett/tesz?
(Csak olyan válaszoljon, aki érintett a témában. Nem az a kérdés, hogy kinek mi a VÉLEMÉNYE!)
sok a baj, kevés az értelem!
szívj inkább friss levegőt, tágítsd ki a tüdődet légzőgyakorlatokkal, rágd meg az ételt normálisan, és megszűnnek gondjaid idővel!
Neked mennyi volt az értelem, mikor a kommented írtad?
27 éves leszek. Tételezzük fel, hogy abból kb 1 (kedvedért legyen másfél) év volt összeadva, amit gyógyszerekkel éltem le.
A maradékban sem vettem máshonnan és másképp a levegőt, mégis tudtam aludni.
Akkor mire föl az okoskodás alaptalanul? Nem látsz bele az életembe, itt senki nem is akar máséba. Nem is kell. De értelmetlen választ írni sem kötelező.
Sajnos a legtöbb antidepresszáns,nyugtató csökkenti a nemi vágyat.Ha van rá lehetőséged próbálj ki más gyógyszereket is.De valóban az lenne a legjobb,ha eltudnád hagyni őket.
Persze tudom,hogy nem egyszerű.
Én frontint nyomok esténként,hogy jobban aludjak.
Illetve sportoljál ha teheted.Valóban jó depi és szorongás ellen is.
Van olyan antidepresszáns, ami csak az első pár hétben okoz mellékhatást. Nekem a Cipralex nevűnél semmilyen nem volt, csak az első pár napban hányinger.
Ha a dokid csak antidepresszánssal együtt írja fel a xanaxot, attól még nem tudja megnézni, be is szeded-e, ellenben a xanaxot valszeg csak azért írja fel, hogy amíg be nem áll az antidepi, addig szedd. Viszont a xanax tényleg függőséget tud okozni, és egyre emelni kell majd az adagot.
Lehet, hogy legjobb lenne orvost váltani, mert elvileg sok ilyen betegség kezelhető pszichoterápiával is.
ja, most olvasom, hogy nincs pénz magánorvosra... ha van a közeledben egyetem, nézz körül a pszichológia szakosok hirdetőjén, van, aki ingyen segít, hogy ezzel is gyakorolhasson.
A melatonin tényleg jó.
"A maradékban sem vettem máshonnan és másképp a levegőt, mégis tudtam aludni." De közben némileg behülyültél. És most ezt sem rossz szándékkal jegyzem meg!
Én 50 évig gondolkodtam hasonlóan. Már több mint egy éve világosodott fel bennem, a lélegzés és a táplálkozás fontossága. Mert nem az a lényeg, hogy mit eszel hanem, hogy hogyan eszed! Én már csak mosolyogni tudok, ha vitaminokról, táplálékkiegészítőkről, tablettáról és bármilyen gyógyhatású készítményről olvasok. És az értelem itt van elásva. Mindenki csak követi a tankönyvekben és médiában ránk dumált baromságokat, és közben elfelejtünk helyesen lélegezni. A gyerekre is rápirít, ha evés közben csámcsog. Pedig az evolúció a csámcsogást sem véletlenül találta ki.
A lényeget, hogy miért fontos a normális lélegzés, és hogyan kell azt csinálni, és miért lesz a helyesen megrágott étel gyógyító hatású, szívesen megosztom mailben bárkivel. A folyamatokat hosszasan kell átgondolni, ezért ez az oldal nem alkalmas az ilyen társalkodásokra.
Kár, hogy kedves kérdező úgy kell kiguberálni a hozzászólásaidból, hogy mennyi ideig szedted őket, pedig alapdolog ennél a kérdésnél, pláne egy "gyakorlott" szedő tudhatná ezt.
Nos, ha összesen 1 max 1,5 év volt és feltételezem legalább hármat szedtél minimum (mivel az 1-nek és a 2-nek nincsen "nagy része"), de inkább 5-6-félét, akkor egyre-egyre jutott talán 2-3 hónap.
Nos igen, a legtöbbnek van ilyen mellékhatása, de ezek jelentős részénél is 3-6 hónap után jelentősen enyhül vagy megszűnik. Szóval, ami amúgy bevált más téren, vagyis a hatás rendben volt, azzal még várni kellett volna egy fél évet.
Ja, érintett vagyok, szertralinban utazom.
Utolsó, egészségedre.
1-2 hónap, de leginkább 1-2 hét.
Mivel annyira zavart, hogy NEM VÁRTAM KI.
Most úgy vagyok, itt van a fiókomban 3 különböző féle.
Abból 1 (a legutolsó) bontatlan... NEM vagyok hajlandó kísérletezgetni.
Nyugicukit csicsikához meg majd valahogy megoldom, azt kész, még nem tudom, de valahogy lesz.
A te döntésed. Én leírtam mit tettem és jól döntöttem. Ki lehet bírni 1 hónapot szex nélkül, meg még kettőt meg közepes élményindexszel. Eredmény: most jól is vagyok és a szexszel sincs gond. Ha valaki nem tud ennyi áldozatot hozni, akkor eredmény sincs.
Nem teljesen értem viszont, hogy akkor mit vártál a hozzászólásoktól? Mivel te a másik utat jártad, feltételezem azt, hogy akik meg emezt az utat, mint én, azok leírják, hogy mi lett. De ha te eleve eldöntötted, hogy úgymond nem kísérletezgetsz, akkor minek feltenni a kérdést?
Én alapból nem akartam szedni. Sem most, sem régen.
Csak az orvosok erősködtek, hogy kell az...
Mert anélkül felejtsem el a többit is.
Örülök amúgy, hogy jobban vagy, de áruld el kérlek, a problémákat kiváltó OKOKAT is megszűntette a gyógyszer?
Ja, kibírok szex nélkül másfél hónapot is, volt, hogy muszáj volt, de más az, hogy azért nem szexelek, mert nincs senkim vagy nem tudok találkozni azzal,akivel együtt vagyok, mint azért, mert fizikailag képtelen vagyok rá. Voltam annyira kikészülve, hogy 2 hónapig eszembe se jutott. De annak is lelki oka volt, nem fizikai.
(Más: Nálam pl a fogamzásgátló is ezt váltotta ki, tán végig kellett volna szedegetni mindet, hátha az egyik majd jó lesz?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!