Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Félek az új antidepresszáns...

Félek az új antidepresszáns mellékhatásától, mit kéne tennem?

Figyelt kérdés

Az eddigi antidepresszánsok nagy részét a mellékhatások miatt hagytam abba, pl SZEXUÁLIS VÁGY CSÖKKENÉSE, ORGAZMUS HIÁNYA.

Nekem ez fontos, hozzátartozna az életemhez, de a gyógyszer befolyásolja.

Viszont ha nem szedem, "nem fogok helyre jönni", meg nem hazudhatom, hogy de igen, szedtem.

Aki volt/van hasonló helyzetben, mit tett/tesz?

(Csak olyan válaszoljon, aki érintett a témában. Nem az a kérdés, hogy kinek mi a VÉLEMÉNYE!)

2015. máj. 4. 20:29
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
Ha szükséges a gyógyszer, meg kell beszélni az orvossal, de máshogy nem tud neked segíteni, csak ha be is veszed a gyógyszert, és beszámolsz a mellékhatásairól.
2015. máj. 4. 20:35
 2/24 anonim ***** válasza:
Miért? Ha boldogtalan vagy, akkor talán vágysz a szexre? Nehéz elhinni. Mindenesetre valamit valamiért...
2015. máj. 4. 20:35
 3/24 anonim ***** válasza:

Mi a diagnózis? Tényleg annyira beteg vagy, hogy szükséged van a bogyókra? Csak mert remélem azt tudod, hogy ezek csak addig hoznak helyre, amíg szeded, a valódi gyógyulás terápiával érhető el ha olyan a diagnózisod. Ha meg nem akkor sajnos esélyes hogy előbb-utóbb úgyis rá leszel kényszerítve valamilyen gyógyszerre.

Egyébként tényleg van amikor a terápiás sikerekhez is kell a gyógyszer, mert az ember annyira szarul van, hogy egyszerűen muszáj valahogy legalább egy kicsit helyrehozni. Csak az a furcsa nekem, hogy ha ennyire mélyen volnál, akkor lehet hogy nem ennek a mellékhatásnak kéne a legjobban zavarni. Mármint ha ez zavarni tud, akkor talán már nem vagy annyira rosszul és talán egy pszichológus és sok-sok belső meló segítségével talán zöld ágra vergődhetnél gyógyszerek nélkül is.

Mondom mindezt úgy, hogy én meg szedek... Egyébként biztatásul, ha a gyógyszeres megoldásnál maradsz: Biztos vagyok benne, hogy van olyan antidepresszáns, aminek vagy nem lesz vagy nem ez lesz a mellékhatása. Rengetegféle van és mindegyik kicsit másképp hat, a hatásuk emberenként is eltérő. Nekem nagyon kevés mellékhatással kellett szembenéznem és a többségük nem is állandósult dolog. A dokid mennyire jó? Mennyire érzed hozzáértőnek, mennyire bízol benne? Beszéltetek vele erről a félelmedről?

2015. máj. 4. 20:41
 4/24 A kérdező kommentje:

"A dokid mennyire jó? Mennyire érzed hozzáértőnek, mennyire bízol benne? Beszéltetek vele erről a félelmedről?"

Semennyire.

Nem beszélünk, kitöltöm a tesztet, kiírja a gyógyszert, esetleg elmondom a véleményem, vagy a félelmem, csóválja a fejét, azt ennyi.

Nem ragaszkodom az antidepresszánshoz. NEM én akarom szedni, rám erőlteti, mert anélkül viszont nem írja ki a xa..., riv... hasonlókat, amik nélkül viszont nem tudok élni. De szex, meg orgazmus nélkül sem, na ez a helyzet, de ezt így nem mondhatom el senkinek.

2015. máj. 4. 20:47
 5/24 A kérdező kommentje:
Bocs a szóismétlés miatt. Csak már rágörcsöltem az egészre....
2015. máj. 4. 20:48
 6/24 anonim ***** válasza:
14%

"A dokid mennyire jó? Mennyire érzed hozzáértőnek, mennyire bízol benne?"

Megsúgom, az orvostudomány bevallottan semmit sem tud az emberi elme működéséről. Vaktában lövöldözve írják fel a "jobbnál jobb" gyógyszarokat, amikor a legtöbb depresszió nem egyéb, mint puszta dehidratáltság.

2015. máj. 4. 20:59
 7/24 A kérdező kommentje:

Én írtam ki a múltkorit is, mikor rosszul lettem az adep-től, és beszéltünk privibe.

Ide is leírom.

Nem hiszek az antidepresszánsokban, mindennek oka van, és ezek a sz*rok még a tünetet SEM fogják megszüntetni, nemhogy az OKOT.

De hogy 123 éjszakából nem volt 1 db mélyalvásos, megszakítás nélküli... 123 kialvatlan nap...

A fussam körbe 3x a háztömböt, szívjak el egy qva füves cigit, meg igyak x teát, hallgassak meditációs zenét, meg relax masszázs se hitelesebb... (ezeket is itt olvastam néhány hasonló kérdésnél...)

2015. máj. 4. 21:13
 8/24 anonim ***** válasza:

Szerintem a nyugtatók semmivel sem jobbak, mint az antidepresszánsok, sőt... Ennyi erővel lehet drogozni vagy alkoholizálni. Mármint ha tényleg csak ez kell neked és még pszichológushoz se jársz el, bár erre nem reagáltál.

De ha a dokid egy ennyire érzéketlen automata akkor nem tudom mit akadsz fenn azon, hogy bekamuzd neki, hogy szeded a szert. Nem úgy tűnik, mintha figyelne rád. Az enyém annak ellenére, hogy ingyenes ellátás, rendes és odafigyel rám. Szóval lehet ezt másképp is, csak ezért kérdeztem.

Azok az alternatív tippek csak annyira kamuk, hogy nem feltétlenül válnak be, az se mindegy milyen hozzáállással csinálod, de a céljuk ugyanaz: Adni akarnak neked egy másik opciót, amivel le tudod nyugtatni magad és nem gyógyszer. És ez alapvetően egy helyesebb út, mint azon gondolkozni, hogy hogyan kapj nyugi bogyót antidepi nélkül. És meg is lehet csinálni, nem egy lehetetlen dolog, de előfordulhat, hogy segítség kell hozzá. Nyilván meg van az oka, hogy ennyire stresszes vagy, akár tudod a teljes hátterét akár nem.

2015. máj. 4. 21:25
 9/24 A kérdező kommentje:

Tudom a hátterét, de nem szeretnék belemenni.

Nem véletlen írtam az előbb, hogy az OKOKAT semmilyen szer nem szüntetheti meg.

A pszichiátert nem én választottam sajnos, körzetileg ehhez tartozom, esélyem nincs átkérni magam másikhoz.

Pszichológusra nekem a h.o. azt mondta, 18 fölött államilag nem támogatott. Magánra meg nincs keret.

És nagy valószínűséggel, ha csak néha is, de lenne olyan éjszakám, amit sikerülne átaludnom úgy, mint akit leütöttek (ezt anno a Rivotrillal nagyon jól megoldott, és havi 4-5 db-ra nem mondanám, hogy függőség....), akkor NEM ZAVARNA ennyire a dolog.

2015. máj. 4. 21:38
 10/24 anonim ***** válasza:

Antidepresszánsz helyett javaslom az alábbi étrendkiegészítőket:

- ZMA

- 5-HTP

- GABA

- Melatonin

2015. máj. 4. 22:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!