Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Sarokba szorított a pszichológ...

Sarokba szorított a pszichológusom, mit tegyek?

Figyelt kérdés

azt mondta hogy válasszak. elmegyek orvoshoz és terápiázok vele tovább...vagy nem megyek és befejezi velem és többet nem mehetek.

na most... kezdjem el szedni az antidepresszánst?

igaz súlyos ill mély állapotban vagyok. mi a teendő?

hallgassak rá?

félek a gyógyszerektől nagyon

2015. ápr. 22. 16:02
 1/8 anonim ***** válasza:
5%

Tanulj meg meditálni. A meditáció lenyugtat, pihentet és lelki erőt ad. Csináld végig ezt a 30 perces meditációt minden nap legalább egyszer, és most kezdj hozzá, meglátod, használni fog: https://www.youtube.com/watch?v=c9JtaSCIdLs

Iratkozz be a Domján László féle agykontrollra, ott megtanulod a mélymeditációt, sokkal jobban jársz! Keressél rá, a YouTube-on is tájékozódhatsz róla.

2015. ápr. 22. 16:11
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Azért mentél el hozzá, hogy segítsen, igaz? Éppen ezt próbálja tenni. A terápia sikere két emberen múlik: a betegen és a kezelőjén, ő hiába szeretne segíteni neked, ha te nem működsz együtt és nem teszel a gyógyulásodért.

Elmondtad neki, hogy miért nem akarsz orvoshoz menni, gyógyszert szedni? Biztosan tudna ennek a félelemnek a leküzdésében is segíteni.

2015. ápr. 22. 16:12
 3/8 anonim ***** válasza:

Depressziós? Gyógyszer helyett meditáljon

2015. április 21., kedd 16:18

Egy 424 résztvevős vizsgálat szerint a meditációs terápia egy fajtája legalább olyan jól véd a depresszió kiújulásától, mint a ma kapható antidepresszánsok – írja az MTI.

.....

A meditációs terápián részt vevő pácienseknél 44 százalék volt a visszaesési arány. Az antidepresszánssal kezelteknél körülbelül 47 százalék.

[link]

2015. ápr. 22. 16:15
 4/8 A kérdező kommentje:

szorongás és pánikrohamok

persze hogy elmondtam

ronthat a gyógyszer az állapotomon?

2015. ápr. 22. 16:21
 5/8 anonim ***** válasza:
3-as! Lehet, hogy tényleg egyszerűbb bekapni 1-2 szem gyógyszert, ami károsítja az agyat, a szerveztet, mert gyakorlatilag minden gyógyszer méreg, mint hatékonyan tenni a betegség ellen gyógyszer nélkül! És honnan tudjuk, hogy a cikkben szereplő értékek megfelelnek-e a valóságnak? Én egyáltalán nem vagyok olyan nagyon biztos abban, hogy a gyógyszer szedése és a mélymeditáció alkalmazása során 1:1 lenne az arány a gyógyulás tekintetében!
2015. ápr. 22. 16:35
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem korrekt, amit a terapeutád csinál. A pszichológus lehet bármilyen jó, ha a páciens túl rosszul van, akkor sokkal esélytelenebb, hogy jutnak bárhova is. Ekkor lép életbe, hogy a pszichológus azt mondja, menj el egy pszichiáterhez is és a gyógyszeres kezeléssel az a cél, hogy a mindennapokat elviselhetőbbé tegyék és így könnyebb dolgozni a belső szorongásaiddal, megérteni mi miért van. Nem utolsó sorban pedig egy pánikbetegnek nagyon nagy megváltás lehet, ha nem tör rá állandóan a pánikroham... És amellett hogy nagyon nagy negatív visszhangja van a neten, azért akiknek használ a gyógyszer azok is felbukkannak néha és megjegyzik, hogy a leghangosabb utálkozók a nagyon szélsőséges esetekből nyerik a példájukat. Szóval mindenkinek magának kell eldöntenie mit hisz, de a félelmeidet abszolút megértem én is rettegtem. Engem nagyon beparáztattak a neten olvasott rémmesék és amúgy se szeretem a gyógyszereket (mindemellett jelenleg hiszti nélkül szedem).

Szóval a pszichológusod szerintem nagyon korrekt veled, ha ezt mondta neked. Ezzel jelezte, hogy ő a jelenlegi állapotodat túl súlyosnak tartja ahhoz, hogy segíteni tudjon egymaga és felajánlotta a szerinte hasznos egyéb segítséget. Ha továbbra is kezelne és te nem szednél gyógyszert, azzal áltatna téged és mindkettőtök idejét rabolná. Ettől még nem kizárt, hogy találhatsz olyan pszichológust, aki hajlandó gyógyszeres kezelés nélkül segíteni és még az sem kizárt, hogy valamelyikük valóban hatékonyan segítene, de azért ez utóbbi egy nagyon kis százalék volna és sokkal nagyobb százalék volna az, aki csak nem akarja rád erőltetni a dolgot, vagy ő nem akarja elfogadni, hogy egymaga nem segíthet neked. És ők nem fognak szólni, csak a pénzedet veszik el.

Szóval nézz magadba, gondold át őszintén hogy hogy van, mennyi energiád van és mire, mennyi erő lakozik benned amit mozgósítani is tudsz és van-e elég akaraterőd. Ha komolyan úgy gondolod, hogy nem vagy annyira rosszul, hogy gyógyszeres segítségre szorulj, akkor egyszerűen keress más terapeutát, ha viszont belátod, hogy talán van igazság abban, hogy ez így nem fog menni, akkor gondold meg a gyógyszert. Esetleg beszélj a gyógyszerekről a pszichológussal, vagy még jobb ha egy pszichiáterrel, tedd föl a kérdéseidet, nyugodtan kételkedj, ha nem tetszik ne is szedd, de érdemes esetleg kipróbálni és adni neki egy kis időt.

Részemről én utáltam és nem akartam meghallani, amikor azt mondták nekem hogy ide talán már pszichiáter kéne, de miközben kétségbeesetten tiltakoztam, azért tudtam, hogy lehet igazság benne.

Szóval ez az én tanácsom. Dönts belátásod szerint, ezt senki nem teheti meg helyetted. Nem számít más mit hisz a pszichiátriai szerekről, az se számít én mit hiszek róluk, csak az számít ami a te fejedben van.

2015. ápr. 22. 17:35
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha gyógyszer nélkül nem tudsz kimászni a gödörből, akkor szedni kell. Ha úgy érzed, hogy enélkül is képes vagy úrrá lenni a helyzeten, akkor ne szedd. Nem olyan bonyolult.

A gyógyszernek persze lehetnek mellékhatásai, ill. nem garantált a gyors siker sem. Ha ezeket a kockázatokat nem vállalod, akkor nincs kérdés.

2015. ápr. 22. 20:31
 8/8 anonim ***** válasza:
93%

En hasonló helyzetben vagyok, csak nekem nem a pszichologusom akarta hogy gyogyszert is szedjek hanem en mondtam neki hogy mostmár nem birom tovabb es szerintem kell mégiscsak a gyogyszer.

Elmentem a pszichiáterhez és még ott is rettegtem!! Aztán elkezdtem szedni a gyógyszert és a tüneteim kicsit felerősdötek... és akkor nagyon nehéz döntés volt hogy mit csináljak. Aztán felhivtam a pszichiátert és ő adott utasításokat hogy hogyan változtassunka gyógyszer szedésen.... és láss csodát, 2 napja sokkal jobban vagyok ( kb 2 hete kezdtem szedni a tabikat).

Most azt gondolom hogy ez a pszichiátriai gyogyszerszedés kicsit olyan mint amikor valakinek gyogyszerrel beállitják a vérnyomását....

Persze a pszichoterápiát csinálom tovább!!

Ne félj a gyógyszerektől! Ne félj semmitől:) Bízz! Mikor szarul vagy mozgositsd minden pozitiv energiadat, es fordulj másokhoz segitsegert! Kerdezz batran itt gyakorikerdeseken vagy beszelgess ismerosokkel/szomszedokkal/baratokkal/rokonokkal, mondd el nekik mi bánt! És tudd hogy azzal hogy pszichoterapiara jarsz es szeded a gyogyszert azzal Te mindent megteszel es meg is fogsz gyogyulni!

kitartás!

2015. ápr. 23. 17:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!