Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért kell fizetni egy terapeu...

Gyulusss kérdése:

Miért kell fizetni egy terapeutának, ha nem tudok menni egy alkalmomra?

Figyelt kérdés
Hetente egyszer járok pszichoterápiára és ma mondta a terapom, hogy szt az alkalmat is kell fizetnem a terápiáért, amikor akadályoztatva vagyok és nem tudok menni. Lehet ez baleset, betegség, gyerek, haláleset - nem, nem a sajátom - , tekintet nélkül, merthogy a terápiának folyamatosnak kell lennie, a távollét meg mellémagyarázás. Ennek ellenére Ő már egy alkalmat. Oké, oké, Ő a terapeuta, az más, ezt úgy ahogy megértem azért. Nem tartom se életszerűnek, sem etikusnak, sem empatikus tettnek a tekintet nélküli pénzbeszedést. Édekelne, ki tud erről valamit, miért van ez így, illetve mi a véleménye?

2015. ápr. 21. 22:58
 1/3 anonim ***** válasza:
48%
Gondolom, azért, mert az az időpont neked oda fixen le van foglalva minden héten, tehát abban az időtartamban ő már mást nem tud fogadni helyetted akkor se, ha te nem tudsz elmenni. Azaz neki anyagi kárt jelentene, ha lemondanád és nem fizetnél. Az ő szemszögéből nézve az nem lenne etikus, ha te az előre megbeszélt időpontot visszamondanád, és emiatt neki kevesebb lenne a jövedelme.
2015. ápr. 21. 23:22
 2/3 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem mond meg neki, hogy (ha tenyleg arra hivatkozik, hogy folyamatosnak kell lennie... whut? Az terapia lenyege, hogy penzt adsz valakinek, or what? Mert ha igen, akkor szivesen terapallak...) szerinted akkor egy masik szakembert kellene keresned, akit az erdekel, mi van veled, hogy halad a problemad megoldasa, nem pedig az, hogy mennyit fizetsz....
2015. ápr. 21. 23:27
 3/3 anonim ***** válasza:

Ez a helyzet valóban érdekes. Legalábbis én többnyire olyannal találkoztam, hogy betegség esetén nem kell fizetni, (amúgy a megjelenés valóban "kötelező") illetve már a honlapon fenn van tüntetve korrekten, hogy csak x nappal előbb lehet lemondani időpontot, ha aznap kapsz észbe fizetni kell.

Lehet, hogy a te terapeutád úgy érzi, hogy meglógnál átlátszó indokokkal az ülésről ezért találta ezt így ki. Volt már, hogy behajtott elmaradt alkalomért pénzt? (Mert lehet, ha tényleg bekövetkezik valami váratlan esemény miatt, akkor a gyakorlatban nem fizettetné ki veled.)

2015. ápr. 22. 20:39

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!