Testképzavaros volnék?
Tara Lynn plus size modell méretei: mell 95 melltartó 85D derék 81 csípő 116 magasság 175cm súly 80 kg.
Az én adataim: mell 97 melltartó 85DD derék 81 csípő 110 magasség 172cm súly 80kg.
Szóval közel azonos,mégis annyival vékonyabbnak látom magamnál,hogy hihetetlen a különbség.
Testképzavar áll fenn?Vagy ez miért van?Alakra is ugyanolyan vagyok,csak kb.kétszer szélesebbnek látom magam képeken is.Ugyanúgy oszlik el.Nem értem a dolgot.
Testképzavar az teljesen más. Fogalomzavarban élsz szerintem. Akinek tetsképzavara van ( vagy self-zavar a pszichiátriai irodalom szerint) az nem is kövérebbnek látja magát mint amilyen hanem sokkal inkább torzan látja önmagát. Nem képes felmérni a testét, nem látja az arányait. Homályosan és zavarosan érzékeli a körvonalait. Szerepet játszik benne a biológiai (hipotalamusz zavara, BDNF alacsony szintű működése) pszichológiai (belső érzések és testi folyamatok felismerésének gyengesége, képtelensége, perfekcionizmus, infantilizmus és a többi).
A kövér embereknél nem gyakori a testképzavar mert ha lenne akkor fogyóznának és idővel anorexiások lennének. Testképzavar csak és kizárólag a súlyos pszichiátriai evészavaroknál (anorexia nervosa, bulimia nervosa) fordulnak elő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!