Testképzavaros vagyok, de mégsem anoxiás? (KÉPEK! ) Van egyáltalán olyan, akinek ez tetszene?
"Nem, az ki van zárva. Mármint, hogy ez a dolog... ennyire egyszerűen működne? Valóban mást látok a tükörben?"
Naponta többszöri gondolataim ezek, és nem, ha valaki azért jött ide, hogy egy anorexiás, vékony lány lelkét ápolgassa, akkor felesleges lépés volt, ÉN KÖVÉR VAGYOK. De láthatom magamat még kövérebbnek?
A következő kép már ismerő lehet, gyakran látni őket a neten, viszont a másik én magam lennék, egy eléggé előnytelen pózban, nem húztam ki magam, se semmi, de ez van, nem fogom másra. Egyszóval a helyzet az, hogy én ezt látom hihetetlenül egyformának:
Ez.. ez meg egyenesen nevetséges:
Ez a szörnyűség... Ez lennék én:
A tünetek alapján...:
evészavar
minden gondolatom a nem evés/evés körül forog
kizárólag egészséges kajákat vagyok hajlandó a számba venni
előfordult, hogy megrágom az ételt és utána kiköpöm (tudom, fúúúúj...)
evés után gyakran hányi akarok, ha túleszem magam
minden vágyam, hogy ilyen alakom legyen:
van mikor azt kívánom, bárcsak ne is léteznék
sokszor koplalok, de mégsem vagyok vékony, és ezért méginkább koplalok
sokat sírok, mert úgy érzem bármit is teszek, nem látják azt, aki vagyok
Még annyit h:
maximalista és színötös tanuló vagyok
15 éves
Szeretném végre megtudni, illetve azt látni a tükörben aki VAGYOK... Tudtok segítséget mondani/adni ehhez? Kihez forduljak? Nem akarok dokihoz menni, nem vagyok őrült, csak egy kudarc... Az még nem betegség...
igen anorexia ez egészen biztos...
doki kell neked, hogy megtaláljátok hol volt családon belül a törés, ami ezt váltotta ki nálad...
Evés- és főleg testképzavarod van, de ez nem a te hibád. Sajnos ma a média azt sulykolja a lányokba, hogy vékony legyél, lapos a hasad, karcsú mint a nádszál, a modellek ezt mutatják, folyton mindenki fogyózni akar. Egy normális női testalkat viszont közelebb áll a te jelenlegi testalkatodhoz, mint azokhoz a képekhez, amiket ideálként belinkeltél. Utóbbiaknak szerintem nem szép az alakja, hanem túlságosan vékonyak, soványak.
A vékonyság részben alkati kérdés is, például hogy milyen vastag a csontozatod, milyen széles a medencecsontod, a bordáid... nem egy divatos, szupervékony modell kiszedette(!) a lengőbordáit, hogy karcsúbb legyen a dereka. Szerinted ez tényleg követendő példa?
Odáig helyesen cselekszel, hogy egészséges ételeket eszel, de ezen túl már bebeszéled magadnak, hogy kövér vagy. Amúgy a lányoknál kiskamasz korban van egy időszak, amikor elég formátlanok tudunk lenni, nekem a 13-14 éves korszakom volt ez, tehát légy nyugodt, normális evés és sport mellett önsanyargatás és koplalás nélkül is rengeteget fog még szépülni az alakod.
Jó alakod van, csak formásodnod kell, méghozzá sporttal, koplalással csak elsorvadsz! Fogynod nem kell. Az alsó képeken lévő lányok ijesztőek és egyáltalán nem szépek, se nem vonzóak.
Tüneteid alapján én is azt mondanám, hogy ez anorexia, de mindenképp menj orvoshoz! Beteg vagy, a betegnek meg orvosi segítség kell. A fejedben van a gond, csak még a tagadás fázisánál tartasz: "az még nem betegség". De az! És minél előbb belátod, annál előbb lesz vége a szenvedésednek, annál előbb élhetsz teljes, normális életet!
Ez anorexia a javából. Hála istennek még az elején vagy. Most még nem vagy szörnyű kis csontváz, gyönyörű alakod van.
SÜRGŐSEN KÉRJ SEGÍTSÉGET, hogy ne tedd tönkre magad! A testképzavarod csak rosszabb lesz!
Nagyon sajnálom, hogy ilyen betegségben szenvedsz. Világéletemben olyan fiú voltam, aki sosem tudott vonzódni a kövérekhez. Hagyjuk a szép szent beszédet most, hogy a belső értékek számítanak, meg nem a külsőt kell nézni...ez marhaság, igenis számít az, az is egy tulajdonság! És azt kell mondjam, a te alakod tökéletes!!! Tehát nem vagy se kövér, se sovány. Hiszem azt, hogy legtöbb fiú ideálját képezed. Sőt, én meg szoktam nézegetni a kezeket, lábakat is. Azok is tökéletesek. Most olyan vagy, hogy nem kellene fogyni. Mert enyhe fogyással még nem okozol magadban kárt, de később elrondítod magad. Gondolj erre. Tartsd meg ezt. Szerintem nem kell ezen az alakon semmit formálni, az sem feltétlenül jó, ha egy csaj izmos lesz nagyon. Neked egy pasi kellene, aki végigkóstolgatná minden egyes testrészedet (a perverz fantáziádra bízom, már ha az nem sérült, és ezen most nem kell nevetni). Jah most látom még csak 15 vagy, szóval ez a dolog lehet picit várhat még. :)
"mert úgy érzem bármit is teszek, nem látják azt, aki vagyok "
Csak én nem értem ezt a mondatot? Most ilyenkor mégis mit vársz? Azt amit te gondolsz magadról, vagy amit mások látnak tényleg? Mert én fentebb azt írtam amit én gondolok, meg sztem mindenki más is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!