Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Állandóan az idő múlása jut...

Állandóan az idő múlása jut eszembe. Tudnék valamit tenni ellene?

Figyelt kérdés

Ránézek egy képre amin van egy állat, eszembe jut hogy az az állat is meghal, meghalt, és milyen öreg lehet már, stb, vagy ha egy hozzászólást nézek a neten és ha pl az év amiben írták 2000.. áh.. képeket is aligbírok nézni, elszomorodom, meg ha egy állat vagy egy ember életkoráról van szó, vagy akár arra gondolok hogy milyen gyorsan megy az óra körbe-körbe... már elegem van hogy így élek =(

L/12, és előre is köszönöm a válaszokat!

2010. febr. 20. 17:10
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Talán azért nem bízok meg a felnőttekben mert az anyám mostani pasija kikészít minket, és bántotta az anyámat, kiabált velünk, megfenyegetett, most meg adja az ártatlant... persze őt védi az anyám... és megpróbálkozom élni a jelenbe, és köszönöm a válaszokat :)
2010. febr. 21. 16:22
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Én is szoktam ilyeneken gondolkozni, de én már 32 éves vagyok (vagyis leszek hamarosan). És nekem sajnos sok mindenkim meg is halt. Épp valamelyik nap gondoltam arra, hogy milyen jó volt gyereknek lenni, amikor még a jelenben éltem. Talán 16 éves korom körül kezdtem először félni, hirtelen rájöttem, hogy elmúlt a gyerekkorom, és most már "halandó" vagyok, hiszen a gyerekek nagyon ritkán halnak meg, de én már felnőtt vagyok...És látod, most azt gondolom, butaság volt 16 évesen elkezdeni félni. Hagyhattam volna jóval későbbre is. Persze az ember sosem tudhatja, és milyen jó, hogy nem tudja. Lehet hogy 80 éves korodig fogsz élni, akkor meg még 68 éven át akarsz félni a haláltól?

Kicsit koravén vagy, talán túl érett is a gondolkozásod. Igazából azt mondják, minél inteligensebb valaki, annál jobban fél. Nem tudom, így van-e, de az biztos, hogy az ember tulajdonképpen nagyon szerencsétlen teremtmény olyan értelemben, hogy tudatában van saját halandóságának. De ez a félelemérzet meg is óvja sok mindentől. A kisgyerekek még nem félnek, de ha belegondolsz, pont ezért állandó életveszélyben vannak.

Hogy mit lehet tenni ellene? Hát azt nekem is elmondhatná valaki...Tény, hogy azt hallottam, az ember akkor igazán boldog, amikor teljesen bele tud feledkezni valamibe: egy jó könyvbe, egy filmbe, egy játékba, egy kiskutyába, a munkába, stb...Ezek mind abban segítenek, hogy a jelenben élj.

2010. febr. 21. 17:07
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

12:38 vagyok

ahogy mondod a családi körülményeket, azt gondolom, hogy a szomorúságod forrása az is lehet, hogy anyád pasija nagyon elnyom téged és lehet, hogy úgy érzed nincs beleszólásod az életed alakulásába.

Ebben neked kell tenni, próbálj önállósulni. Lehet, hogy most fel kell nőnőd. Próbáld ki azt amit szeretnél! :)

2010. febr. 21. 17:29
 14/18 A kérdező kommentje:
17:07: Nagyon megható volt amit írtál, és részvétem mindenkiért=(... hű hirtelen már nem is tudom mit írjak..
2010. febr. 22. 00:07
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Mindegy, mit írsz, csak írj...:)

Néha eszembe jutottak a szavaid azóta, hogy olvastalak. Nem csak azért, amit írtál, hanem ahogy megfogalmaztad. Egy kis írónő van benned, másként nem tudtál volna úgy fogalmazni, hogy még sok-sok nap után is eszembe jusson egy-egy mondatod.

Úgyhogy írj, kis írónő, bármit:

mesét, regényt, néhány sort, blogot - amit csak szeretnél.

Puszi:)

2010. márc. 2. 15:11
 16/18 A kérdező kommentje:
Jaj, ez nagyon kedves =) megmosolyogtattál, tényleg...! Nem hiszem hogy nagy írőnő lennék, de ha más mondja akkor elhiszem =) csak most valahogy kiürült a fejem, nincs semmi gondolat benne, csak az a sok-sok üresség~! És tényleg nagyon köszönöm a válaszodat :)
2010. márc. 3. 07:04
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
most 12 vagy ugye? akkor 12 vagy nem 80! igyekezz mindig a jelen pillanatban lenni,ez nem könnyü de lehet gyakorolni.ajánlom Eckhart Tolle:A most hatalma c.könyvét
2010. márc. 27. 20:42
 18/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Nagyon kedvesek vagytok, hogy nyugtattok, és az utolsónak meg köszönöm az ajánlatát, utána nézek majd! Ezer köszönet mégegyszer:)
2010. márc. 30. 17:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!