Pánikroham, szorongás normál értékű vernyomással? Lehetséges ez?
Figyelt kérdés
Minden tünet arra utal hogy pánikrohamom van, tehát a légszomj, remegés, szédülés, haláltól való félelem. A vernyomasom viszont rendben van akkor is mikor ez az állapot fenn áll. Általában 110/88-as értéket mérek, tehát csak a pulzusom magasabb. Másnak is van ilyen, vagy ilyenkor a vernyomas is az egekbe kéne hogy szökjön?2015. ápr. 16. 09:57
1/7 anonim válasza:
Nekem is igy volt gyakran, kozben nagyon magasnak ereztem. Emiatt el is kuldtek egy orvosi vizsgalatrol, ahol majdhogynem lecsesztek hogy miert vagyok ott, ha "nincs semmi bajom"
2/7 anonim válasza:
Nálad nem szökik.
Mitől van pánikrohamod? Milyenek a gondolataid? Mi a halálfélelem?
Milyen gyakran fogyasztasz pszichoaktív anyagokat (antipszichotikumok, drogok, de tej és glutén is ide tartozik) ?
3/7 anonim válasza:
Menj el a házi orvosodhoz kivizsgálásra! Lehet más betegség a háttérben. Cukor, pajzsmirigy, vérkép vizsgálatot feltétlenül kellene csináltatnod! Pánikrohamnál megemelkedik a vérnyomás.
4/7 anonim válasza:
nekem nem volt szerencsére soha pánikrohamom, de állandóan szorongok, a vérnyomásom meg kifejezetten alacsony. szóval sztem nem függ össze feltétlenül.
5/7 anonim válasza:
Nem lehet, hogy "alapállapotban" alacsony a vérnyomásod, ezért pániknál meg pont normális mértékig emelkedik? Vagy ha nem pánikolsz is normálisat mérsz? Én pl szorongok de alapból alacsony a vérnyomásom, ha csak úgy simán mérik, pániknál meg nem mérték még (én magamnak nem tudom mérni), de szerintem nekem is inkább a pulzusom szokott emelkedni.
6/7 A kérdező kommentje:
Hát eddig 2x mértük mikor rosszullétem volt, de mindkét esetben pontosan ugyanannyi volt. Alapállapotban is ugynaennyi a vérnyomásom, sőt van hogy 110 helyett 120-as, a pulzusom, az meg sose volt a normál 70-es értékű. Egyébként biztosan nem szervi bajom van, mivel ezek a tüntetek már 7-8 éve vannak, és van olyan hogy akár fél évig sem jönnek elő. Tehát nem szedek anti depresszánst sem, meg semmiféle nyugtatót, esetleg néha sedatif pc-t. Szóval mikor kiderült eléször légúti eredetű betegésgre gyanakodtak, voltam vérvételen, tüdőröntgenen is
2015. ápr. 16. 15:44
7/7 A kérdező kommentje:
Ha nagyobb bajom lenne már rég kijött volna sztem.
2015. ápr. 16. 15:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!