Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Van kiút a kábítószer fogságából?

Van kiút a kábítószer fogságából?

Figyelt kérdés
Hosszú évek óta a kábítószer rabja egy olyan ember, akit nem túl rég ismertem meg és akibe szerelmes lettem. Kérdés, van-e kiút a szenvedélybetegségből, ha ő nem akarja, nem tudja letenni?
2015. ápr. 6. 15:02
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Ne legyél szerelmes egy ilyen emberbe, jó tanács.

Aki nem akarja nem szokik le. Nem mindegy mit és milyen gyakran csinálja. Szakemberhez kell fordulnia minden esetben ha le akar szokni és komolyan gondolja. Enyhébb dolgokról le tud otthon is, kemenyebbekrol esetleg elvonón. De azert ne legyél szerelmes egy ilyen emberbe mert a függőség benne marad akárhogy is nezzuk, max nem csinálja. Jon egy probléma es egyből szalad drogozni az ilyen..

2015. ápr. 6. 15:06
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha ő nem akarja, akkor természetesen nincs. Hogy lenne ez esetben? Még ha erőszakkal megszabadítanák is, utána egyszerűen visszaesne. A személyes elhatározás bizony feltétele a szenvedélyektől való szabadulásnak.

Vigyázz, nehogy a te értékeidet/pénzedet lopja el a kábítószer árának kifizetésére. Persze tudom, hogy ő nem ilyen, hanem amúgy egy rendes, becsületes gyerek, csak sok gondja van. Igen, igen, bla bla.

2015. ápr. 6. 15:07
 3/13 A kérdező kommentje:

Kristály, orrba történő felszívása. 10 éve ezt csinálja. A szívem szakad meg érte :( Amikor megismerkedtünk, nem tudtam hogy ezt csinálja...furcsa volt a viselkedése, de azt hittem, kicsit különc. Hát nem.

6 éve nem voltam senkibe szerelmes. Ő jött most.

Talán egy szakembert meg lehetne próbálni, de ahogy írod is, félő visszatérne mindig :(

Az eszemmel tudom hogy nem kellene, mégis a szívem mást súg.

2015. ápr. 6. 15:09
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Önző minden szenvedélybeteg és számító . A felelősséget magukért sem vállalják másokért meg pláne . A környezetüket sodornak bajba . Megtapasztalod ha nem fogadod el a tanácsokat .
2015. ápr. 6. 15:10
 5/13 anonim ***** válasza:
Nincs. A poklát fogod Te is élni.
2015. ápr. 6. 15:13
 6/13 A kérdező kommentje:

Deggial, pont ezt akartam írni, hogy egy kedves, rendes 28 éves srác, csak sok volt a családi gondja s ezért kezdte el... De ezek szerint ezek csak szavak :(

Az a baj hogy segítenék neki csak nem engedi, vagy nem akarja. És nem tudom, jó-e az nekem, ha együtt vagyunk és nem azért beszél órákon át mert olyan a személyisége, hanem mert drogozott :( Az a baj, hogy bele szerettem.

2015. ápr. 6. 15:13
 7/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenki válaszát. Úgy tűnik, nekem kell észhez térnem.
2015. ápr. 6. 15:15
 8/13 anonim ***** válasza:
Ha nem akarod tönkretenni a saját életedet, nagyon gyorsan hagyd ott. Ne érezz felelősséget az ő életéért. Szakember kellene neki, te semmit sem tudsz tenni érte.
2015. ápr. 6. 15:15
 9/13 anonim ***** válasza:

Tegnap már megírtam és ma is: ne! ne! neeeee!!!!!!!!

Ez nem szerelem hanem szánalom. Nincs kiút!

https://www.youtube.com/watch?v=SdTwbrD3i4w

https://www.youtube.com/watch?v=ld3kXtSJ_Jg

Nézd meg ezt a filmet. Válasz a kérdéseidre.

2015. ápr. 6. 15:25
 10/13 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó hozzászóló, köszönöm a linket, megnéztem a filmet. Nagyon durva, nekem mint kívülállónak látni. Szélmalomharc az egész :( Ennyire nincs kiút? Tényleg nincs? Ennyire nem "érdemes" beleszeretni egy olyan emberbe aki a drogok fogságában él? Bár az érzelmek nem azért születnek, mert érdemes vagy nem érdemes...

Kiemelem a kérdésemet most, hátha akad egy-egy csodaszámba menő ember, akinek sikerült letennie. Egy kis reménysugár. Tudom, mindenki más. De hátha...

2015. ápr. 8. 10:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!