Hogyan lehetne megszüntetni ezeket a gondolatokat?
14 éves lány vagyok, és gyakran vannak olyan gondolataim, amik egyébként egyáltalán nem vallanak rám, és nagyon gonoszak. Annyira ledöbbenek, hogy jut ilyesmi az eszembe...
Pl.: "Mi lenne ha kiugranék az autó elé?" "Mi lenne ha kezembe vennék egy éles kést és..." stb. Voltak durvábbak is, családtagokkal kapcsolatos, nem tudom miért gondolok ilyeneket, még a szeretteimről is. Valami baj van velem? Félek, hogy pszichés beteg vagyok...
Ha ezek csak gondolatok és nem társul hozzá tényleges késztetés, akkor ez egy rossz szokás lényegében. Pótcselekvés.
Ha le akarsz szokni róla, akkor fontos, hogy vedd észre, amikor ez történik. Ha észrevetted, akkor örülj kicsit, hogy sikerült. Majd vidd a gondolataidat valami másra. És a kettő között vagy után úgy se foglalkozz ezekkel a gondolatokkal, hogy olyasmikre gondolsz, hogy jaj miért gondoltam erre. Egyszerűen zárd le ezt az egészet és vidd máshova a figyelmed.
És arra gondol közben, hogy ez egy lassú folyamat átalakítani egy szokást, kell néhány hónap neki. Szóval, amikor nem sikerül ne arra gondolj, hogy nem sikerült, hanem arra, hogy elindultál az úton és hosszú távon ez menni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!