Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pánikbetegséggel küzdök. Ha...

Pánikbetegséggel küzdök. Ha pánikroham jön rám, és bevisz a mentő a kórházba, akkor bent tarthatnak-e addig a kórházban, amíg egy barátom értem nem tud jönni? Mert ilyenkor köztudott, hogy nem merek egyedül menni sehova.

Figyelt kérdés
2015. márc. 22. 16:57
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Pánikrohammal nem visznek be. Ha mégis bevisznek mert te úgy szeretnéd akkor bent tartanak egy darabig.
2015. márc. 22. 20:22
 2/12 anonim ***** válasza:
54%
A pánikroham nem tart annyi ideig, amíg kiér érted a mentő. Kezeltesd magad. Különben nem köztudott, hogy te ilyenkor nem mersz menni sehova. Meg különben is...
2015. márc. 23. 11:18
 3/12 anonim ***** válasza:
16%

Pánikrohammal nem fogunk elvinni.

Ha mégis,akkor pszichiátriára kerülsz...de nem hiszem hogy az jó lenne neked.

Az elmúlt években bámulatosan megugrott a pánikbetegek száma!!!!!

Fiatal srácokhoz meg nőkhöz járunk szinte minden nap,tiszta szégyen milyenek lettek a mai fiatalok.....

Tudom h ők ezt VALÓS bajnak élik meg,de erre nem a mentőhívás a megoldás,mert a mentő ÉLETmentő és nem pszichés zűrökre van.

2015. ápr. 2. 10:13
 4/12 anonim ***** válasza:
83%

3.

A pánikrohamot a beteg valós rosszullétnek és valós életveszélyes állapotnak éli meg.

Ráadásul gyakran az infarktus tünetei is jelen vannak (légszomj, zsibbadás, elgyengülés).

Ha mentőt hívnak, az nem a mentősök bosszantására van!

Remélem ezzel az empatikus készséggel, te nem vagy mentős.

2015. ápr. 4. 04:29
 5/12 anonim ***** válasza:
0%

4.

Tisztában vagyok hogy mi és milyen a pánikbetegség,ne félj ;)

Csak megjegyeztem hogy régen sokkal kevesebbhez mentünk mint most.

A mentőzés nem az empátiáról szól,hanem a beavatkozásról.Ha azt hiszed hogy mi mentők azért vagyunk hogy kimenjünk és megsimogassuk a buksidat és megvigasztaljunk,akkor tévedsz.

Mi azért vagyunk,hogy ha BAJBAN vagy akkor kihúzzunk belőle.És itt a baj alatt valós bajt értek.

Amúgy meg... örülj neki hogy még vagyunk olyanok akik ezt a hivatást választották és kitartanak mellette,mert a fizetésünk NEM ÉRI EL a 120 ezer Ft-ot...

Ezen miért nem háborodnak vajon fel a tisztelt polgárok?!?!?!

2015. ápr. 5. 12:20
 6/12 anonim ***** válasza:
96%

"Tisztában vagyok hogy mi és milyen a pánikbetegség,ne félj ;)

Csak megjegyeztem hogy régen sokkal kevesebbhez mentünk mint most."

Talán mégsem, teljesen.

Régen, vagy nem is olyan régen, mondjuk 15-20 éve, az orvosak szinte nem is hallottak erről e betegségről.

Szorongásos neurózisnak, stb diagnosztizálták.

Továbbá az utóbbi időben felgyorsult az élet, sokaknak rosszabbak lettek a megélhetési körülményei. Ezt nem mindenki tudja, követni, vagy megfelelően kezelni és kis százalékuknál, akár pánik /agoraphóbiához vezethet.

"A mentőzés nem az empátiáról szól,hanem a beavatkozásról.Ha azt hiszed hogy mi mentők azért vagyunk hogy kimenjünk és megsimogassuk a buksidat és megvigasztaljunk,akkor tévedsz.

Mi azért vagyunk,hogy ha BAJBAN vagy akkor kihúzzunk belőle.És itt a baj alatt valós bajt értek."

Nagyon tévedsz. Empátiára is szükség van. Sokszor a beteg - legyen bármi baja - mindenképpen vágyik a megnyugtatásra, vagy jó szóra. Ez nem kerül sem időbe, sem pénzbe!

Azt meg végképp nem várhatod el egy riadt hozzátartozótól (akinek a családtagja nem kap levegőt, szorít a mellkasa, zsibbad a karja)hogy diagnosztizáljon egy pánikrohamot.

"Amúgy meg... örülj neki hogy még vagyunk olyanok akik ezt a hivatást választották és kitartanak mellette,mert a fizetésünk NEM ÉRI EL a 120 ezer Ft-ot...

Ezen miért nem háborodnak vajon fel a tisztelt polgárok?!?!?!"

Hogy a fenébe ne foglalkoznánk vele. Az a báj, hogy bármit mondunk, nem jut el olyan szintig, hogy meghallgatásra is találjon. Tele vannak az újságok és a Facebook is az egészségügy és a mentők helyzetével. Szinte naponta születik egy új cikk, de az illetékesek tesznek rá.

Csak a Blikk pletykalapból két friss cikk:

[link]

[link]

2015. ápr. 17. 08:40
 7/12 anonim ***** válasza:
Sorry, van néhány félreütés a szövegben.
2015. ápr. 17. 17:53
 8/12 anonim ***** válasza:
0%

Kíváncsi lennék mit dolgozol...vagy inkább nem is...Üres okoskodás amit írsz,nem életszerű.

És főleg hogy a BLIKK-ből linkeltél be,az végképp rámutat hogy melyik réteghez tartozol,"honnan" osztod az észt.

Hiteltelen vagy...ne írj többet.

2015. ápr. 19. 14:09
 9/12 anonim ***** válasza:
96%

Tudod mit? Írok, és max nem olvasod el.

1, Az hogy éppen a Blikk-ből linkeltem a cikket, SEMMIT nem von le annak hír-értékéből. Ez nem pletyka, vagy celebhír, hanem a szomorú tények.

Lehetett volna a NOL-ról, a Magyar Nemzetből, vagy a Kuruc.info-ról is linkelni, a tartalmon nem változtat.

2, Hogy ki vagyok? Nálad valószínűleg idősebb és nem vagyok EÜ dolgozó, de a fél családom és baráti köröm az!

Nem tudom olvastad-e az Oxyológia egyetemi tankönyvet.

[link]

Az első példány megírásától a 3. átdolgozott kiadásig, az egyik szerző - Dr. Makláry Lajos - a nagyapám, aki ezen kívül a Szobi u-i Mentőkórház (amit a fidesz 2001-ben bezárt)megalapítója és nyugdíjas koráig, igazgató főorvosa volt. Nyugdíj után a Szobi sürgősségi ambulancia osztályvezető főorvosa, 2001-ben bekövetkezett haláláig.

Vele hetente 2-3x találkoztam, tehát van némi rálátásom a dolgokra.

A könyv szerzőinek kb. felét ismerem/ismertem személyesen.

Pl. Dr Bencze Béla volt az OMSZ főigazgatója.

Elég sok időt töltöttem a Szobi u-ban, és a Markó mentőközpontban. Sok-sok mentős ismertem és beszéltem velük, orvostól, a mentőtiszteken át a gépjármű vezetőkig.

Hogy a jelenről is mondjak valamit: a párom, diplomás ápolónő és másodállásban MENTŐZIK.

Nem akarok kisregényt írni, úgyhogy rólam ennyit.

Mivel nem kívánok személyeskedni, a rólad kialakult képet inkább megtartom magamnak és csak abban reménykedek, hogy ha a családomból valakinek, vagy nekem mentőre lesz szüksége, nem Te, vagy egy hozzád hasonló, belefásult, hivatástudat nélküli mentőssel hoz össze a sors.

2015. ápr. 20. 00:54
 10/12 anonim ***** válasza:
96%
Ne haragudj, de nehogy már a betegeken verd le, hogy ilyen a fizetésed. Nem ők kényszerítettek, hogy ezt a hivatást válaszd. Sokan sírhatnànk a helyzetünk miatt.
2015. ápr. 23. 08:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!