Pánikbetegséggel küzdök. Ha pánikroham jön rám, és bevisz a mentő a kórházba, akkor bent tarthatnak-e addig a kórházban, amíg egy barátom értem nem tud jönni? Mert ilyenkor köztudott, hogy nem merek egyedül menni sehova.
Pánikrohammal nem fogunk elvinni.
Ha mégis,akkor pszichiátriára kerülsz...de nem hiszem hogy az jó lenne neked.
Az elmúlt években bámulatosan megugrott a pánikbetegek száma!!!!!
Fiatal srácokhoz meg nőkhöz járunk szinte minden nap,tiszta szégyen milyenek lettek a mai fiatalok.....
Tudom h ők ezt VALÓS bajnak élik meg,de erre nem a mentőhívás a megoldás,mert a mentő ÉLETmentő és nem pszichés zűrökre van.
3.
A pánikrohamot a beteg valós rosszullétnek és valós életveszélyes állapotnak éli meg.
Ráadásul gyakran az infarktus tünetei is jelen vannak (légszomj, zsibbadás, elgyengülés).
Ha mentőt hívnak, az nem a mentősök bosszantására van!
Remélem ezzel az empatikus készséggel, te nem vagy mentős.
4.
Tisztában vagyok hogy mi és milyen a pánikbetegség,ne félj ;)
Csak megjegyeztem hogy régen sokkal kevesebbhez mentünk mint most.
A mentőzés nem az empátiáról szól,hanem a beavatkozásról.Ha azt hiszed hogy mi mentők azért vagyunk hogy kimenjünk és megsimogassuk a buksidat és megvigasztaljunk,akkor tévedsz.
Mi azért vagyunk,hogy ha BAJBAN vagy akkor kihúzzunk belőle.És itt a baj alatt valós bajt értek.
Amúgy meg... örülj neki hogy még vagyunk olyanok akik ezt a hivatást választották és kitartanak mellette,mert a fizetésünk NEM ÉRI EL a 120 ezer Ft-ot...
Ezen miért nem háborodnak vajon fel a tisztelt polgárok?!?!?!
"Tisztában vagyok hogy mi és milyen a pánikbetegség,ne félj ;)
Csak megjegyeztem hogy régen sokkal kevesebbhez mentünk mint most."
Talán mégsem, teljesen.
Régen, vagy nem is olyan régen, mondjuk 15-20 éve, az orvosak szinte nem is hallottak erről e betegségről.
Szorongásos neurózisnak, stb diagnosztizálták.
Továbbá az utóbbi időben felgyorsult az élet, sokaknak rosszabbak lettek a megélhetési körülményei. Ezt nem mindenki tudja, követni, vagy megfelelően kezelni és kis százalékuknál, akár pánik /agoraphóbiához vezethet.
"A mentőzés nem az empátiáról szól,hanem a beavatkozásról.Ha azt hiszed hogy mi mentők azért vagyunk hogy kimenjünk és megsimogassuk a buksidat és megvigasztaljunk,akkor tévedsz.
Mi azért vagyunk,hogy ha BAJBAN vagy akkor kihúzzunk belőle.És itt a baj alatt valós bajt értek."
Nagyon tévedsz. Empátiára is szükség van. Sokszor a beteg - legyen bármi baja - mindenképpen vágyik a megnyugtatásra, vagy jó szóra. Ez nem kerül sem időbe, sem pénzbe!
Azt meg végképp nem várhatod el egy riadt hozzátartozótól (akinek a családtagja nem kap levegőt, szorít a mellkasa, zsibbad a karja)hogy diagnosztizáljon egy pánikrohamot.
"Amúgy meg... örülj neki hogy még vagyunk olyanok akik ezt a hivatást választották és kitartanak mellette,mert a fizetésünk NEM ÉRI EL a 120 ezer Ft-ot...
Ezen miért nem háborodnak vajon fel a tisztelt polgárok?!?!?!"
Hogy a fenébe ne foglalkoznánk vele. Az a báj, hogy bármit mondunk, nem jut el olyan szintig, hogy meghallgatásra is találjon. Tele vannak az újságok és a Facebook is az egészségügy és a mentők helyzetével. Szinte naponta születik egy új cikk, de az illetékesek tesznek rá.
Csak a Blikk pletykalapból két friss cikk:
Kíváncsi lennék mit dolgozol...vagy inkább nem is...Üres okoskodás amit írsz,nem életszerű.
És főleg hogy a BLIKK-ből linkeltél be,az végképp rámutat hogy melyik réteghez tartozol,"honnan" osztod az észt.
Hiteltelen vagy...ne írj többet.
Tudod mit? Írok, és max nem olvasod el.
1, Az hogy éppen a Blikk-ből linkeltem a cikket, SEMMIT nem von le annak hír-értékéből. Ez nem pletyka, vagy celebhír, hanem a szomorú tények.
Lehetett volna a NOL-ról, a Magyar Nemzetből, vagy a Kuruc.info-ról is linkelni, a tartalmon nem változtat.
2, Hogy ki vagyok? Nálad valószínűleg idősebb és nem vagyok EÜ dolgozó, de a fél családom és baráti köröm az!
Nem tudom olvastad-e az Oxyológia egyetemi tankönyvet.
Az első példány megírásától a 3. átdolgozott kiadásig, az egyik szerző - Dr. Makláry Lajos - a nagyapám, aki ezen kívül a Szobi u-i Mentőkórház (amit a fidesz 2001-ben bezárt)megalapítója és nyugdíjas koráig, igazgató főorvosa volt. Nyugdíj után a Szobi sürgősségi ambulancia osztályvezető főorvosa, 2001-ben bekövetkezett haláláig.
Vele hetente 2-3x találkoztam, tehát van némi rálátásom a dolgokra.
A könyv szerzőinek kb. felét ismerem/ismertem személyesen.
Pl. Dr Bencze Béla volt az OMSZ főigazgatója.
Elég sok időt töltöttem a Szobi u-ban, és a Markó mentőközpontban. Sok-sok mentős ismertem és beszéltem velük, orvostól, a mentőtiszteken át a gépjármű vezetőkig.
Hogy a jelenről is mondjak valamit: a párom, diplomás ápolónő és másodállásban MENTŐZIK.
Nem akarok kisregényt írni, úgyhogy rólam ennyit.
Mivel nem kívánok személyeskedni, a rólad kialakult képet inkább megtartom magamnak és csak abban reménykedek, hogy ha a családomból valakinek, vagy nekem mentőre lesz szüksége, nem Te, vagy egy hozzád hasonló, belefásult, hivatástudat nélküli mentőssel hoz össze a sors.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!