Mit lehet tenni, ha nyílt utcán, egyedül pánikroham tör az emberre?
Átmeneti megoldás, ha van valaki, akit ilyen esetben fel tudsz hívni. Egy időben a barátnőmmel egymást hívtuk (mindketten pánikbetegek voltunk).
Aztán fontos, ha tudatosítod, hogy a pániktól semmi bajod nem lehet. Fiziológiailag annyi, mint egy kiadós cardio-edzés, nem okoz egészségügyi problémát, bármennyire is ijesztő.
Ha ezt tudatosítod, utána megtanulhatod megélni a pánikot. Nem félni tőle, hanem hagyni eluralkodni magadon. Közben tudatosítva, hogy nem lehet semmi bajod tőle. Ha nem félsz tőle, pár alkalom után nem tud eluralkodni rajtad, le tudod állítani.
De a legjobb megoldás, ha megkeresed és feldolgozod az okát (szakemberrel) és akkor megoldódik a probléma (én ezt tettem, működik).
Köszönöm a válaszokat! Igen, a légzést aránylag jól tudom kezelni már, legalábbis azt hiszem. Ezért is ijedek meg még jobban, hogy tovább zsibbad a kezem és szárad a szám, annak ellenére, hogy lassan és nyugodtan próbálok lélegezni. A zacskó tényleg jó ötlet. Igen, amúgy kardiológián ki is vizsgáltak, nagy problémám nincs vele, de a legkisebb fizikai aktivitásra is felgyorsul a szívem, mintha maratont futnék. :\ Egyébként háziorvosnál voltam, adott xanaxot, ami az elején segített, mára viszont nem nagyon. Le szeretnék állni vele, de az sem egyszerű.
A telefonálást rendszeresen használtam. Volt egy komoly kapcsolatom, akármikor gondom volt és felhívtam, már a hangjától megnyugodtam. Sajnos ennek a kapcsolatnak vége szakadt, majd utána fejest ugrottam egy másikba. Akkoriban is alkalmaztam ezt a technikát, de ő már nem tudott annyira megnyugtatni. Viszont elterelte a figyelmem. Most egyedül vagyok (hosszú idő után) és legjobb barátom is állandóan melózik, szóval csak szüleimet tudom felhívni, de őket sem állandóan. :\
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!