Mit tegyek? Mi lett velem? SOS
Tanuld meg kezelni a patthelyzeteket ès kontrolláld magad. Nincs mindenhol szólásszabadság, tudnod kell, hogy minden elhangzott mondatnak súlya van. Következmèny nèlkül nem lehet cselekedni, egyáltalán nem mindegy, hogy egyes szituációban hogyan viselkedsz. Ha szemtelen vagy a feljebbvalóddal(tetszik, nem tetszik a tanár feletted áll a ranglètrán) emelt fővel viseld a beírást.
Tedd fel magadnak a kèrdèst, hogy mit szeretnèl elèrni a magatartásoddal, mi okból kezdtèl dohányozni, mi kèsztet arra, hogy kárt tegyèl magadban, mièrt mersz hanyag módon ellógni az iskolából. Ha a problèmáid túllőnek rajtad, s egyedül kevèsnek èrzed magad a megoldásukra, vond be a szüleidet. Ha ez sem segít, kèrj tanácsot szakembertől; pszichológustól. Hidd el, nem szègyen. Sőt, elismerő tett, hisz' orvoshoz is azèrt fordulunk, hogy gyógyulást remèljünk.
Talán az utóbbi időkben valami gyökeresen megváltozott az èletedben, valami olyan, ami egyfajta krízishelyzetet teremtett benned ès annak hatására válaszol kemèny daccal, önmarcangolással a tudatalattid. Találd meg a viselkedèsed okát, ès máris jobban fogod èrezni magad, amint megtudod, mièrt változtál meg.
Nincs iskolapszichológusotok? Ha van, akkor javaslom keresd fel. Ártani biztosan nem fog. Vagy ha a szüleiddel nem mersz/ nem akarsz beszélni erről akkor egy olyan tanárt akihez közel állsz, akiben bízol. Hidd el, NEM szégyen segítséget kérni.
Emellett próbáld lefoglalni magad. Keress hobbit ami leköt, olvass könyveket, mozdulj ki a házból minél többet. Én ezt tudom csak javasolni.
Tudom, a kamaszkor sokakat nagyon megvisel, annó én is nehezen éltem túl, de próbálj valami olyasmit találni ami valóban leköt. Ez nem kell a tanulás legyen, sőt, inkább egy hobbi, kisállat vagy bármi ami örömet okoz, kirángat a depis hétköznapokból.
Remélem sikerül túljutnod rajta.
Ja, és próbáld meg elzárni a késeket, amíg ilyen állapotban vagy. Ne tegyél kárt a testedben. Nem éri meg. Hidd el, vannak még jó dolgok az életben, és idővel rád fognak találni. Csak esélyt kell adnod nekik.
köszönöm a válaszokat!
még várok kommenteket :)
köszönöm mire gondoltál pontosan? :)
még várok válaszokat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!