Pszichológushoz és kineziológushoz járás párhuzamosan "erősebb" hatású, vagy inkább hátráltató lehet?
Én pszichológus vagyok, ezért szívem szerint azt tanácsolnám, hogy fordulj előbb pszichológushoz :) De azt gondolom, a döntő a problémád jellege. Azonban, ha arra érzel vágyat, felkereshetsz egy kineziológust is, mert igazából az a fontos, hogy Te változtatni tudj a helyzeteden, megértsd és kezelni tudd a problémádat. Többféle út, többféle megoldás létezik, a kulcs a Te személyiségedben rejlik! Az a módszer fog hasznodra válni, amelyik közelebb áll hozzád, amelyiket könnyebben el tudod fogadni.
Én azt tanácsolná, hogy válassz a két út közül, előbb próbáld ki az egyiket, aztán ha úgy érzed az nem jó vagy nem elég, próbálkozz a másiknál.
A kineziológus alapvetően más módon gyógyít (már aki nem szélhámos), mint a pszichológus, de alapjában véve a kétféle kezelési mód nem zárja ki egymást.
Lényeges azonban, hogy ha a kettőt párhuzamosan végzed, akkor az érintetteket tájékoztasd erről!
Köszönöm a válaszokat, főleg amit a pszichológus írt!
Korábban jártam már több pszichiáternél, pszichoterapeutánál, de sajnos a legtöbbjük csak a gyógyszereket akarta tömni belém, az hogy konkrétan mi is van velem, nem igazán érdekelte őket. Ez az első alapvető különbség az áterek és a lógusok között. Az MMPI tesztből is sok érdekes dolgot kihoztak, bár azt valahogy nem tudom túl komolyan venni... Szerencsére a Rorschach-tesztet nem erőltették még. Biztos sok tudományos alapja van mindkettőnek, és a gyógyszerek is sokat segíthetnek, bár ezektől "meggyógyulni" nehéz vállalkozás. Úgy érzem a pszichiátria Magyarországon nincs túl jó állapotban.
Ami a legjobban elkeserít, se pszichológust, se kineziológust (pláne), nem támogat a TB. Nagyon sokan nem engedhetik meg maguknak a magánrendelésre járkálást, pedig nagy szükségük lenne rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!