Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Betegség, talán pszichés...

Betegség, talán pszichés háttere van?

Figyelt kérdés
Néhány hónapja észrevettem, hogy szó szerint másolom mások tulajdonságait, viselkedéseit, szokásait. Egy kedves ismerősömnél kezdődött, aki nem feltűnően, de olykor dadog. Pár hetet követően észrevettem, hogy akaratlanul, de én is dadogok néha beszéd közben. Gyanússá vált, így megpróbáltam összpontosítani azokra a szokásaimra, amikre általában nem figyel az ember. Döbbenetes és egyben rémisztő lett a végeredmény: azt a 7-8 embert, akiket jobban kedvelek az átlagnál, egy az egyben másolom. Ezeknek az embereknek a személyiségeik, szokásaik ötvöződnek, és egyvelegként engem alkotnak. Kis pikantéria a dologban, hogy amikor egy adott illetővel kommunikálok ( kedveltek közül ), akkor az ő személyisége háttérbe szorul, a többieké érvényesül. Persze kissé abszurdnak tűnhet mindez, de valós probléma. Mi állhat ennek a hátterében? Az első, ami beugrott, maga az egész életem: sajnos mostanában elég silány, szürke és unalmas, az életem kissé kisiklott az utóbbi időben, így az agyam, tudat alatt másokét próbálja "betölteni" a rendszerben, hátha alkot egy kerek egészet, ami újra bizakodásra adhat okot.
2015. márc. 6. 12:17
 1/3 anonim ***** válasza:

Szerintem is jó kiindulópont a háttér kutatásában, amit mondtál. Nekem így elsőre az jutott eszembe, hogy ezek a hozzád közelálló emberek nyilván okkal érdemelték ki nálad a helyüket. Érdekesnek tartod őket, tiszteled őket. Ha ezek az érzések önmagaddal kapcsolatban nincsenek meg, akkor máris nem olyan meglepő egy olyan tudatalatti mechanizmus, hogy azok viselkedését veszed át, akik viszont különlegesek szerinted. És az sem meglepő, hogy ha egy adott valakivel beszélsz, akkor az ő másolt tulajdonságai nem jelennek meg, hisz mellette azokkal a dolgokkal te nem lennél különleges.

Egyébként ha igazán mélyre ásnál és megértenéd a dolgokat, változtatnál rajta, erre tényleg jó lehet egy pszichológus. Könnyebb elmélkedni, ha megvitathatod valakivel és ő ért is hozzá, van tapasztalata, szóval jó meglátásai lehetnek, esetleg finomat a megfelelő irányba tud terelni téged.

2015. márc. 6. 12:36
 2/3 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy? Mert lehet, hogy csak keresed magad és a "példaképekböl" akarsz valamilyen lenni.
2015. márc. 6. 12:39
 3/3 anonim ***** válasza:
Szerintem is jó helyen kapisgálsz. Valószínű, hogy irigykedsz azokra az emberekre, így ő velük foglalkozól, rajtuk jár az eszed. Nem könnyű, de a saját életedet kéne rendbe rakni, hogy boldogabb legyél és akkor elkezdesz "magad körül forogni", a saját dolgaiddal foglalkozni. Nem vagy egyedül ezzel, csak csúnyán úgy szokták mondani (pl.a rosszindulatú plettykáknál), hogy azért foglalkozik a másik életével, mert a sajátja unalmas. Kicsit foglalkozz magaddal és meg lesz az eredménye.
2015. márc. 6. 13:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!