Pánikbeteg vagyok fél éve, szeretnék "sorstársakkal" beszélgetni. Kinek mióta van, hogyan kezeli? Leírnátok a történeteteket?
Sziasztok. Fél éve pánikbeteg vagyok, 1 hónap alatt kialakult agorafóbiám, szociális fóbiám. Emiatt magántanuló lettem... vannak napok, mikor olyan rossz, hogy a házból sem merek kimozdulni, mert elkap a rosszullét. De van, mikor képes vagyok nyugodtan biciklizni a városban, esetleg kisebb boltba menni. Antidepit, nyugtatót nem szedek, nem is akarok, mert csak tünetmentessé tesznek, én pedig meggyógyulni szeretnék véglegesen. Nem beszélve a mellékhatások, meg a függőség. Járok pszichológushoz, aki segít sokat, csak sajnos havi 1 alkalommal van rá lehetőségem, amit kevésnek érzek. Van egy barátom, pont pár héttel azután ismertem meg, mikor kijött rajtam ez az egész... Neki is voltak pánikrohamai már, szóval maximálisan megérti a helyzetem. Nagyon nagyon szeretem és mellette szinte semmi bajom. Ha vele vagyok, tudok az utcán sétálni, decemberben vonatoztunk 4 órát, boltba mentünk, étterembe. A baj evvel az, hogy távkapcsolat és havi 1-2 napnál többet nem tudunk találkozni amíg suli van. Azt már felderítettük a pszichológussal, hogy mitől alakult ki a problémám, mai napig rengeteg családi probléma, szülők váltak, mostoha szülő, költözés, stb. Itthon néha lelki terrorban élek sajnos, ez nagyon rátesz. Egy kiadós balhé után egész éjjel pánikos vagyok és csak sírok. Kicsi koromban sokat voltam egyedül, nem éreztem, hogy szeretne a családom... talán ezért vagyok a barátom mellett nyugodt, és mellette biztonságban érzem magam. Meditációt és relaxációt próbálok jóideje, be is vált, míg januárban sajnos meghalt mamám. Azóta alig tudok meditálni, rosszabbodott az állapotom, de próbálok minden akaraterőmmel kimászni belőle. Vannak még itt hasonló helyzetű emberek? Súlyosabb pánikbetegek, fóbiások? Depressziós nem vagyok, barátomnak köszönhetően, az életkedvem, humorom megmaradt és nagyon, mindennél jobban szeretnék meggyógyulni és vissza kapni a régi életem!! :( A magántanulással a barátaimat is elvesztettem, egy osztálytársam maradt, akire számíthatok. Akiknek sikerült kigyógyulni, kérem írja le, hogy sikerült, mennyi ideig volt pánikbeteg. Üzenetekért, tanácsokért is nagyon hálás lennék.
Köszönöm szépen előre is!!! :)
16 éves pánikbeteg lány
Nálam is így van, de nem minden esetben. Elég a gondolata is ennek az egésznek és már szorongok meg ideges vagyok. :/
Amúgy te szedtél/szedsz valamilyen gyógyszert? Voltál pszichológusnál? És mitől jött ki, főleg ilyen fiatalon még?
Igazából könnyen rá tudok görcsölni a dolgokra. De először csak azt hittem,hogy ez az allergiám vagy az asztmám, és a családom és azt mondta,hogy csak beképzelem. Aztán 12 éves koromban,amikor a szüleim át akartak vinni egy hatosztályos gimibe,akkor kezdődtek a komolyabb gondok. Nem volt velem semmi gond,kitűnő tanuló voltam és voltak barátaim és egyáltalán nem akartam iskolát váltani. A felvételi után,amikor már beletörődtem,hogy felvettek kezdtem jobban lenni.Akkor már tudtam kezelni a rohamokat,bár fogalmam sem volt róla,hogy ez pánikbetegség.Egy év után megint jött egy hullámvölgy.Szinte egész nyáron tartott. Akkor néztem utána és lettem tisztában a dolgokkal.Nem szedek semmit, és nem járok pszichológushoz sem,ráadásul a családomnak sem mondtam el.Most már úgy érzem,hogy tudom kezelni a helyzetet,de megnyugtat,hogy ha mégsem tudnám,akkor is el tudok beszélgetni őszintén egy pszichológussal,mert van a családban.
Amúgy mielőtt bárki is elkönyvelné a szüleimet kegyetlen embereknek, és utólag nagyon hálás vagyok nekik,hogy elvittek a suliból,mert utána nagyon elkezdett szétesni a régi osztályom,és az új sulimban nagyon jól érzem magam,semmi bajom nem volt a beilleszkedéssel. :)
Értelek! :) Most a napokban sok minden történt velem és sokkal jobban vagyok! :)
Örülök, hogy te is le tudod már győzni, lassacskán nekem is sikerül az egészet elküldenem a fenébe! A szüleidről egy percig se gondoltam volna ilyet, ha olyan szétesett volt az osztály és kitűnő maradtál akkor nyilván sokkal jobb neked az új suliban. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!