Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pánikbeteg vagyok. Mit csinálj...

Petra666 kérdése:

Pánikbeteg vagyok. Mit csináljak? Bővebben lent

Figyelt kérdés
Tesóm is pánikbeteg, és sokat beszélgettünk erről. Gyakorlatilag ugyanazok a tünetek, amik neki. Már nagyon elegem volt a szorongásaimból, és tesómnak van fel írva erre gyógyszer, amit rendszeresen szed...Közösségi helyekre, ahova járok, sokszor alig bírok bemenni, mert nagyon szorongok, és egy ilyen alkalommal (tudom, hogy nem szabadott volna) kértem gyógyszert(inkább nem írom ki a nevét, hátha...értitek!) a tesómtól. A lényeg, hogy használt. A szorongásom gyakorlatilag elmúlt...Eddig minden rendben, csak, hogy nem élhetek úgy, hogy néha közbe a tesómtól kérek gyógyszert, mert egyrészt neki is ki van számolva az adag, másrészt, meg szerintem nekem is rendszeresen kéne szedni szerintem, hogy egy kiegyensúlyozott életem lehessen, nem csak néha közbe.A kérdés csak az, hogy HOGYAN TUDOK ILYET FEL IRATNI MAGAMNAK? Mert a tesómnál úgy derült, ki, hogy öngyilkossági kísérletet követett el, és utána írták fel neki. Na most nekem "baromira nincs kedvem megölni magam." Szóval ilyenkor mi a teendő? El kell menni pszichiáterhez?...

2015. febr. 3. 18:42
 1/8 anonim ***** válasza:
És közben mit csinálnak a drága szülők ?
2015. febr. 3. 18:50
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen, el kell menni pszichiáterhez. Ő fogja felírni a neked szükséges gyógyszert. Mellékesen: nem hiszem, hogy a tesód gyógyszere azonnal segített. Ugyanis jó az ha három hónap után hat. Lehet, hogy te csak a nyugtatóját vetted be. Az önmagában szinte semmi. A vizsgálat rendje a következő: elmész az alapellátásodat végző dokihoz ( háziorvos, iskolaorvos, gyermekorvos), és elmondod a panaszodat. Ő ilyenkor elküld néhány kivizsgálásra, hogy meggyőződjön róla, hogy a panasz milyen eredetű. Addig is felír némi nyugtatót, hátha az is elég lesz. Ha bebizonyosodik hogy pszichiátriai a betegség, beutal pszichiáterhez. Innentől kezdve majd az a doki fog kezelni. Szal nem kell öngyilkosségot megkísérelni, hogy elérd a kezelést. Gyógyulj meg. Minél előbb kezded a kezelést, annál hamarább jössz rendbe.
2015. febr. 3. 18:50
 3/8 anonim ***** válasza:
40%
Az előzőnek igaza van, ha nem Xanaxot, Frontint vagy egyéb ilyen nyugtatót vettél be, akkor csak a placebo hatás miatt érezted nyugodtnak magad, az antidepresszánsok, szorongásoldók hatásához legalább 2-3 hétnek el kell telnie. Menj el pszichiáterhez, ő eldönti, milyen terápiára van szükséged és hogy emellett kell-e egyáltalán gyógyszer.
2015. febr. 3. 19:37
 4/8 A kérdező kommentje:
Tesóm is pont ezt mondta, hogy vannak amik csak több idő után hatnak. Frontint adott, ami kb. 20 perc után hatott. Köszi a segítséget.:)
2015. febr. 3. 23:33
 5/8 A kérdező kommentje:
2/4, 3/4 ha jól értem a válaszaitokból, akkor a frontin csak egy nyugtató. "Az szinte semmi" Tehát ez azt jelenti, hogy ehhez nem kell pszichiáter? Ehhez egyszerűbb módon is hozzájuthatsz?
2015. febr. 3. 23:39
 6/8 István000 válasza:

"Közösségi helyekre, ahova járok, sokszor alig bírok bemenni"

Menj olyan helyre ahol jól érzed magad, ahol azt csinálod, amit igazán szeretnél. Töltsd szabad idődet azokkal, akiket szeretsz és akikkel boldog vagy. Ha minden cool, az eltereli gondolataidat és nem lesz okod szorongni.

Talán változtatni kellene életeteken. Kezdjetek új dolgokba, vágjatok új hobbiba, sportoljatok valami újat.

Minden jobb lesz! :)

Elmehetsz pszichiáterhez, de az is csak ezt fogja javasolni. Meg kell változtatni gondolkodásotokat, új dolgokba kell fogni, azt kell csinálni amit igazán szerettek.

Tudod mit javasol még?

Menj minél többet emberek közé, látogass minél több idegen (szórakozó) helyet. Ki kell állnod emberek közé! Színészkedj, szavalj egy kultúrműsoron vagy olvass fel misén... Akármit.

Le kell győznöd a pánikbetegségedet.

A gyógyszer sohasem megoldás. Az csak a tünetet kezeli (ideiglenesen). Minél előbb le kell szokni róla, mert előbb-utóbb függők lesztek és minden még rosszabb lesz. Tönkre teszi egészségeteket és egész életeteket.

Kérlek oszd meg tesóddal is gondolataimat. Az öngyilkosság soha sem megoldás. Attól minden csak rosszabb lesz. Fiatalok vagytok, előttetek az egész élet. Oly sok csoda áll még előttetek. ;)

2015. febr. 4. 00:13
 7/8 anonim ***** válasza:

A kérdező nyugtatót vett be, nem antidepit, hiszen rövidesen hatott.

Ja, most látom később írta is :)

Nyugtatót háziorvos is felírhat és valószínűg fel is fog, ha elmondod mi újság, de mellette alighanem elküld pszichiáterhez is, antidepit csak az írhat fel.

2015. febr. 4. 18:23
 8/8 anonim ***** válasza:
Ha hatott neked a nyugtató, akkor az a jobbik eset, mert nem biztos hogy kell az antidepi, aminek egy csomó nem kvánatos hatása lehet. Felírják neked szorongásra. Szedheted nyugodtan, de arra vigyázz, hogy ne emeld az adagot! Gondolom a 0,25-ösből elég lenne neked napi 2x1/2 is. Kezdj el sportolni, tanulj meg helyesen lélegezni és mindég aludd ki magad rendesen!
2015. febr. 5. 15:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!