Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pánikbeteg nem vagyok, de a...

Pánikbeteg nem vagyok, de a tüneteim megvoltak?

Figyelt kérdés

Szóval az van, hogy tizenéves vagyok. Lovas, és nagyon félek terepen, a barátommal voltunk (nem csak ketten, többen voltunk, táborral) és majdnem megöltem. erről nem szeretek beszélni, de nagyon paráztam előtte is. nem bírom a terepeket, mivel a ló jobban ugrál, stb. szeretném élvezni, de nem megy. azon a napon is annyira kiborultam. tünetek:

-halálfélelem

-erős szívdobogás

-izzadás

-sírógörcs

-nem tudtam koncentrálni

-enyhe szédülés

-szapora légzés

volt egy évem, amikor szarul lovagoltam. de ez mostanában elmúlni látszik. viszont a terep nem jöhet szóba. terepen kívül otthon voltak pánikrohamaim tábor után, mikor először voltam otthon. olyan más volt minden. de nem vagyok pánikbeteg, voltak félős éjszakáim régen, de nem vagyok, az csak a tünetek voltak meg, és érzem, hogy terepen meg is lennének még.

feleléstől nem félek, jól tanulok. szerepelni nem szeretek. nem bírom ha felelősséget kell vállalnom olyanért, aki lovon ül, és ki van szolgáltatva nekem. az olyan helyzeteket se bírom.

van ilyen mint én? tapasztalatokat írjatok!

2014. nov. 9. 20:40
 1/2 A kérdező kommentje:

barátom nem haragudott utána, de nem tudta mi a bajom, próbáltam elmondani, de nem volt erőm :(

nem érti meg, se ő se oktatóm, hogy nem direkt félek, nem tehetek róla.

de a szimpla lovaglóórákon nincs panaszom, nem szoktam félni:)

2014. nov. 9. 20:42
 2/2 anonim ***** válasza:
Ha a tüneteket valamilyen esemény/körülmény váltja ki, akkor pánikroham (csak pszichoterápia szükséges), ha helytől körülményektől független, akkor pánikbetegség (terápia mellett gyógyszer is szükséges lehet).
2014. nov. 9. 22:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!