Ha valaki pánikbeteg az ok lehet arra, hogy nem dolgozik? Úgy értem, hogy kaphat a betegsége miatt valamilyen támogatást, ha képtelen dolgozni, vagy halljon éhen?
Az Egyesült Államokban mindenféle mentális betegségre adnak segélyt, így ott a betegeknek valóban nem kell dolgozniuk. Magyarország viszont mivel nem jóléti állam, itt még a kormány szerint a vakoknak és rokkantaknak is kéne dolgozniuk...
Szóval jobban jársz ha elmész egy orvoshoz ahol kapsz valami gyógyszert és elmúlik a szorongásod (kár hogy a gyógyszer hosszútávon tönkretesz teljesen). Én is hasonló cipőben járok egyébként, de tudom hogy itthon sem maradhatok munka nélkül.
Én nem tartom a gyógyszert ördögtől valónak, legalábbis én terápiával gyógyultam ki, de a kezdetekben muszáj volt gyógyszert is szednem, mert nem bírtam. Aztán amikor a kezelés megtette a hatását el tudtam hagyni.
Tehetnél egy próbát tb-s pszichológussal is, mert azért ez nem állapot, hogy nem tudsz lépni semerre. Nem lehet, hogy valójában a munkával kapcsolatban vannak olyan irreális félelmeid, ami miatt nem is akarsz igazán munkaképes állapotba kerülni?
4: Igazából nem segít senki. Konkrétan én nem vagyok pánikbeteg (legalábbis nem ájultam még el) de már az is gondot okoz nekem, hogy elmenjek a boltba. Hobbim nincs pont ezért és még interneten keresztül is nehezen kommunikálok másokkal. Folyamatosan szorongok és pokol az életem.
Ha lenne megoldás amit az állam is támogat, örömmel fogadnám, de nincs. A gyógyszeres kezelés pedig egyrészt nem megoldás; másrészt úgy néz ki, hogy elmész a mentálhigiénés gondozóba, ott beszélsz 5 percet és kitalálja a diagnózist, aztán felírja a gyógyszert. Legközelebb pedig egy év múlva kell menni, addig pedig a gyógyszert a háziorvos írhatja fel. A gyógyszer természetesen hatástalan ezért nem szedem, de a háziorvos is leszarja.
Nem akarok otthon ülni pénzért, de dolgozni sem tudok. Szóval egy ördögi kör.
6: TB-s pszichológushoz lehetetlen bejutni, mert még a fekvőbetegeket sem tudják ellátni, annyira túlterheltek. Aki pedig tud elmegy inkább külföldre, vagy simán magánpraxist csinál. Próbáltam már bejutni de leszarták azt, hogy mit akarok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!