Pánikbeteg lettem?
Figyelt kérdés
Az utóbbi 3 hónapban valami hihetetlen szorongás vett rajtam erőt,főleg ha szeretteimmel , vagy közeli hozzátartozókkal kapcsolatos aggódásaim kerülnek előtérbe. Magammal kapcsolatosan is felmerülnek félelmek, hogy mi történik velem, és hátha valami tragédia üt be, de a családommal kapcsolatosan már kórosnak érzem az aggodalmat, és ők is szóltak, hogy ez kellemetlen. Mindenben félelmet látok, aggódok, hogy mi történik, és baljós érzéseim vannak (lehet hogy ok nélkül), és mindig számonkérem őket, hogy vigyáztak-e magukra. Sokszor rémeket látom, félek, ha autóba ülnek, folyton rettegek... mi a baj velem????2014. okt. 31. 19:58
1/8 anonim válasza:
Inkább szorongó lettél, a pánikbetegség az más. Menj pszichológushoz. De jó esetben, ha józan ésszel belátod, hogy irracionális, önmagad is úrrá lehetsz rajta. Kezd el valami sportot, hobbit társaságban, zenélj, rajzolj, táncolj, jógázz, ne hagyj magadnak időt hülyeségeken rágódni.
2/8 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy a józan eszem tudja,csak valahogy nem tudok uralkodni amikor rámtör az aggódás, és agyára megyek a környezetemnek. Volt, hogy megpróbáltam magamon erőszakkal uralkodni,de csak látszólag sikerült, belül gyötrődtem, aggódtam, hogy valami baj történik a szeretteimmel, és nem tudok segíteni. Begolyóztam? Félnék kitárni magam a pszichológus előtt is , mert sosem volt alkalmam, nem tudom mi történik ott, és még sosem fordultam ezzel senkihez, mert szégyenlem.:(((
2014. okt. 31. 21:03
3/8 anonim válasza:
Nagyon vedd komolyan. Minél hamarább mész orvoshoz annál hamarább gyógyulsz. Ha írsz, segítek...
4/8 A kérdező kommentje:
egyébként sportolok, illetve zumbázom, de nem vezet le semmi energiát, én is azt hittem ha lekötöm valamivel az agyam, majd csak elmúlik, de nem múlt. Próbáltam olvasással lekötni magam... na az sokszor átmenetileg segített, de ha valami az olvasottak közt felzaklat, rögtön szorongok, és nem tudok a rossz érzésektől szabadulni. a Mindennapi tevékenységeim is megkeseríti ez az egész, és a családom is rámszólt, hogy ez már elviselhetetlen. Védekezem, hogy csak jót akarok, és hogy ne történjen baj.
2014. okt. 31. 21:07
5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, már olvasom is az oldalt amit küldtél
2014. okt. 31. 21:09
6/8 A kérdező kommentje:
Huhh. Hát a leírtakból nagyon sok jellemző rám , a remegés, az izzadás, gyomorgörcs, és tényleg mintha mindig készenlétben lennék, nem tudok pihenni, ellazulni,az alvás is nehezen megy, csak ha tudom, hgy minden rendben vané, telefonálgatok, hogy nem-e történt valami. Ha késnek, akkor tövig rágom a körmöm (sajnos szó szerint, már húsig rágtam). Igazából reális okom nincs, mégis kezelhetetlen a félelem. Mivel már a család szólt rám, így félek, hogy tényleg elment az eszem
2014. okt. 31. 21:21
7/8 anonim válasza:
Hát akkor menjél pszichológushoz, semmi okod, hogy félj tőle, az a foglalkozása, hogy problémákkal küzdő embereknek segítsen. Már kiderült, hogy önerőből nem múlik el, tehát szakértő segítséget kell kérni, akkor megoldódik. A saját és a környezeted érdekében is.
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a jótanácsot, és megérdeklődöm hol lehet a környezetemben megfelelő pszchológus szakembert találni. Remélem mihamarabb megszabadulok ezektől a kínzó érzésektől.
2014. nov. 1. 10:38
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!