Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Akaratgyenge vagyok vagy...

Akaratgyenge vagyok vagy depressziós?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

14 éves korom óta jellemzi az életemet a depresszió, most 21 vagyok. Úgy érzem, hogy most jobb, mint amikor még kamasz voltam, de lehet, hogy ez csak a korom adta élethelyzet miatt van. Az elmúlt két évben elég keményen jelentkezett az áldás nálam, mígnem tavaly bekerültem a pszichiátriára. Onnan beutalót szereztem egy nagyon jó pszichológushoz, aki a mai napig nagy segítségemre van és 2014 tavaszától egészen őszig szárnyaltam, a nyáron nem is jártam hozzá, de ősz óta megint egyre lejjebb és lejjebb kerültem, most már megint problémát jelent számomra tisztálkodni, enni, kikelni az ágyból.

Elég zaklatott vagyok most emiatt. :( Nem tudom felfogni, hogy én most akaratgyenge vagyok vagy a depresszió most komolyan egy betegség??

2015. jan. 29. 22:30
 1/5 anonim ***** válasza:
A depresszió egy komoly mentális betegség. Függ persze a fokától, legalábbis az, hogy mennyire komoly. Van amit le lehet győzni simán akaraterővel, van amit csak terápiával, és van amihez szükséges antidepi is, hogy az agyban levő neutronokat helyre állítsa, de az ugye csak fizikális/tüneti kezelés, tehát terápia ahhoz is szükséges. Esetleg tudok küldeni neked egy könyv linket - nem kell megvenned -, ha elolvasod hátha az is segítségedre lehet. Egyébként a depresszió alapja az önsajnálat. Írj, ha érdekel a könyv.
2015. jan. 29. 22:45
 2/5 A kérdező kommentje:

Hogy érted, hogy a depresszió alapja az önsajnálat?

Szeretném, ha a családom és a közvetlen környezetem megértőbb lenne, velem, de nem gondolom, hogy sajnáltatnám magam.

2015. jan. 29. 22:52
 3/5 anonim ***** válasza:
Ha elolvasod a könyvet az kitér erre bővebben is. :) Kemény, de megéri, amúgy csak 80 oldal.
2015. jan. 29. 22:56
 4/5 A kérdező kommentje:
Kíváncsi vagyok arra a könyvre, leírod kérlek a címét? Köszönöm!
2015. jan. 29. 23:04
 5/5 anonim ***** válasza:
Elküldtem priviben.
2015. jan. 30. 00:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!