Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A depressziós egyén tehet...

A depressziós egyén tehet arról, hogy kialakult nála a depresszió?

Figyelt kérdés

Például egy, a múltban elkövetett hiba által, vagy a teljes személye elégtelensége által?

Tudnia kell így magától elég erősnek lennie és rendbetennie magát?

Vagy ez tényleg egy betegség amelybe nincs feltétlen beleszolasunk?

2015. jan. 21. 21:56
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy betegseg. Mindenkinek van az a hatar, amin tul mar nem kepes feldolgozni a stresszt, traumakat. Persze ez nem mindenkinek ugyanott van. Valaki haborubol is viszonylag egeszseges lelekkel jon vissza, mast evekig depresszio gyotor, mert elpusztult a tengerimalaca. Egyik ember sem rosszabb a masiknal. Nyilvan tudatos belso munkaval lehet segiteni valamennyit magunkon, de komoly depresszional igenis segitseget kell kerni.
2015. jan. 21. 22:03
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Akármilyen hihetetlen, és akármennyire is fáj sokaknak elfogadni, ez egy betegség.

Az influenzáról tehet az ember, hogy elkapta?

A lábtörésről tehet az illető, hogy megtörtént vele?

Van, hogy igen, van, hogy nem. De az, hogy beteg lett, nem tudatos elhatározás kérdése, még akkor sem, ha mondjuk lehetett volna óvatosabb.

2015. jan. 21. 22:04
 3/6 A kérdező kommentje:
Mindigis magamat hibáztattam miatta, úgy gondoltam, hogy 7-es koromban valamit nagyon elszurtam és amiatt vagyok így, tehát onhibambol. Visszagondolva nem tettem sem nagy, sem kis hibát, ami indokolná ezt az állapotot. Bűntudatom van. Nehéz elhinnem, felfognom, hogy ez csak "van" nem én tehetek róla, nem az én személyem gyengesége. :( 22/F
2015. jan. 21. 22:07
 4/6 anonim ***** válasza:
A depresszió betegsèg. Nem nagyon tehet róla az aki depressziós lesz. De előfordul hogy ha valakinek rossz kedve van vagy nehèz feladat elè kerül már depressziósnak titulálja magát. A gondok, a túlhajszoltság, az elvárások az emberek felè a mai emberek èletèben jelen van. Egy rohanó világban èlünk ami sok ember számára frusztrációt jelent. Nem kell rögtön depressziót diagnosztizálni ha egy nehèz feladat veszi körül az embert. A körülmènyen kell változtatni, egyszerűsìteni kell az èletünkön ès a felfogásunkon. Nem pedig rögtön gyógyszerekhez, kábìtószerekhez nyúlni.
2015. jan. 21. 22:11
 5/6 anonim ***** válasza:

Úgy nem tehet róla, de...gondolom van oka, hogy az lett és ő lett az. Akár egy hiba által is , igen

Bár hallottam olyat is , hogy az igazi depressziónak nincs kiváltó oka. De szerintem csak látszólag nincs.Vagy más pszichés/ fizikai betegség egyik tünete.

Valamikor önmaga nem tudja már kézben tartani, hiába is akarja nagyon. Segítség kell.

2015. jan. 21. 22:52
 6/6 anonim ***** válasza:
Valamekkora beleszólásod mindig van, de ha eleve handycap-el indulsz, pl olyan a genetikai készleted, hogy hajlamos vagy rá, vagy olyan környezeti ártalmak érnek, amik depressziót okoznak pl penész toxinok, akkor nagyon lecsökkenhetnek az esélyeid. Mindenkinek megvannak a korlátai.
2015. jan. 21. 23:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!