Hogyan lehet elviselhetővé tenni az életet egy depressziós férjjel?
Kérem,hogy olyan ember válaszoljon ,aki konkrét tanácsot tud adni.A férjem 60 éves,hosszú idő ota szenvedünk a depis hullámzó rohamai miatt,sokáig alkoholizált, keményen csak töményet ivott,sört-bort nem,csak vodkát
/kalinka/ nem hajlandó orvoshoz járni,egyszer elmentünk vele,de oda el kell járni,gyógyszert iratni..stb
jövedelme nincs egy fillér se,a 2 fiam segit nekünk anyagilag,de lelkileg engem is felőröl ez az állapot,vagy veszekszünk,vagy hallgatunk, a jobb időszakokban nevetgélünk is,kártyázunk
attól félek,hogy szétverem a fejét,amikor napokig alszik,nem eszik,bepisil..
igen elmegyek csinálok programot,de hazaérve a szörnyű látvány és szag fogad...pár évig nem éltem vele,de a másik férfi meg eljátszotta az örökségemet,házamat
szóval bevonzottam a szemeteket..
szorgalmasan dolgozom,minden nap, van munkám,mikor pihennék..jön a veszekedés
hogy viselkedjek? mit tegyek ? hol lehet ,,leszarom,, tablettát venni ?
köszi a válaszokat
Tőlem konkrét tanácsokat kapsz, akkor is, ha nem tetszik, és megsértődve lepontozol. Nekem nem számít.
1. Miért lett a férjed depressziós és alkolista? Mindig van konkrét ok, max. az nem te vagy, hanem ötvensok évvel ezelőtt az anyja (pl.szerethiány)
2. Ha te semmiben sem vagy hibás abban (amit én még nem láttam ebben az életben), hogy iszik, hogy depressziós, akkor miért akarod őt elviselni? Muszájból? Szánalomból? Megszokásból? Félelemből?
3. Nem lesz..om tabletta kell, hanem döntés: ha nem tudja abbahagyni a piát, nem hajlandó orvosi segítséget kérni és téged csak lehúz, akkor el kell válni tőle és a sorsára kell hagyni. Kérdés, hogy meg mered-e vele tenni?
4. Ha egyiket sem mered megtenni, akkor sajnos csakis a kivárás segít. Türelem. Tudom, hogy kegyetlenül hangzik, de sajnos igaz: ilyen keményen önsorsrontó élet nem tart hosszú ideig. Nekem apám így ment el: májcirrózis. Ocsmány halál, de még ocsmányabb volt előtte az élet. Apámat sem az anyja, sem a felesége (nem az édesanyám) nem szerette, azért ivott és azért volt mélydepressziós.
És vigyázz magadra, kérlek. Amikor egy kemény alkoholsita rájön, hogy már minden mindegy, és nincs visszút, néha nagyon be tud vadulni, és azok ellen fordul, akik eltartják, akit megtartani akarják, akik törődnek vele.
Miért kell vele lenned?
majdnem lett egy depressziós barátom, ennyire nem súlyos eset, de az ő depressziója miatt nem jött össze. ezt olvasva hálát adok.
Te sem vagy 20 éves, gondolom, láttál és tapasztaltál már az életben dolgokat. Miért vagy ezzel az emberrel, ha csak bánatot hoz rád?
Két nagy fiad már külön él, te dolgozol. Akkor ideje hogy a magad érdekét nézzed.
Ha a férjed semmi szín alatt nem hajlandó kezelésre járni, akkor magára vessen. Tudom, hogy a depresszió egy betegség és segítségre szorul, de nem a te életed árán.
Konkrétan ilyen helyzetben, mint te, nem voltam, de éltem egy férfival, aki elég sokat ivott, antiszociális és depresszív volt, emellé egyre agresszívabb az idő múlásával. Már nekem is támadtak olyan gondolataim, hogy megfojtom egy párnával mikor alszik... De fogtam magam és nagy nehezen ott hagytam, mert nem hagyhattam, hogy huszonévesen tönkretegyen. Így is, még évek múltán is rémálmomban feltűnik és amiket lelkileg okozott, még nem hevertem ki teljesen.
köszönöm a válaszaitokat ! kedves válaszolók,a pontozás nem az én müfajom,azt sem értem miért müködik..
nyilván sok ember van hasonló helyzetben,hogy igy kényszerűl élni,a férjemet nem lehet kitenni a lakásból,
mivel tulajdonrésze van benne és állandó bejelentett lakása,a rendőrség odahozza,ha az utcán italosan találják meg,vagy a detoxba viszik,akkor is oda küldenek értesitést
van munkám,de hitelre nem tudok másik lakást venni
a fiaim nem az én szememmel nézik őt,akkor se ha hosszú éveken át tanui voltak a veszekedéseknek, de az utcára kitenni ők se akarják,inkább segitik anyagilag,de nem neki adják a pénzt,hanem nekem,mintha én ápolónő lennék
én nem iszom semmi alkoholt,nem dohányzom,nyilván nem vagyok tökéletes..
és miért is lett ilyen? családi terheltség,a két lánytestvére is igy lezüllött,pedig a nővére igazán jó óvónő volt 30 évig egy helyen,nem is piált soha,simán flugos lett..valami elferdült az agyában, ahogy a hugának is
a férjem apának jó volt,sokat játszottak együtt,marháskodtak,éjjel értük ment bármikor a discóba, biliárd terembe,férjnek nulla volt,anyagi és erkölcsi szempontból is,volt hogy a barátnője az ablakunkhoz jött kiabálni,hogy az estét péter neki igérte,miért nem engedem el...tőlem mehetett volna
hát igen,talán valóban kevés szeretet kapott..
na de most az elviselés lehetősége volt a kérdés !!
kérem szépen,nem a múlton való kesergés..
minden válasz hasznos,és nem pontozok /sohase tettem/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!