Lehet depressziós vagyok? Mi a baj velem?
Én hiszem, hogy ha valaki megakad az életében rövidebb-hosszabb időre, az okkal történik, mégpedig abból a célból, hogy megbékélj saját magaddal, feltétel nélküli szeretetet alakíts ki magad iránt.
Jelenleg ugyanis meglehetősen nagy gyűlölettel és haraggal viseltetsz magadért. Bizonyos tényezőktől függ a boldogságod. A munka, a társasági élet villanyozna fel. Egyrészt ez érthető, a család-egészség-pénz hármas állítólag elengedhetetlen ehhez, másrészt viszont szerintem arra kellenének a barátok és az állás, hogy a családnak bebizonyíthasd, hogy megállsz a lábadon. Nyilván sosem hittek benned, ami fáj, ráadásul saját magadra vagy mérges, mert úgy érzed, talán igazuk is volt, és semmire sem vagy jó.
Ugyanúgy megérdemled a megbecsülést, a szeretetet, vagy éppen a jó külsőt, mint bárki más. Nagyon sok fiatalnak nincsenek ilyen magas elvárásai magukkal kapcsolatban, mint neked, nem csinálnak belőle lelkiismereti kérdést, ha bulizni támad kedvük. Szerintem te túl szigorú vagy magadhoz, ami a rideg családi hangulatból fakadhat; mintha a szüleid a szeretetüket a teljesítményedhez mérten adták volna. De tudod, általában nem azért szül az ember gyereket, hogy dolgos kis rabszolgák vagy robotok legyenek belőlük, amik mindig tökéletesen működnek.
Miben szeretnél egyébként elhelyezkedni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!