Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Egy depressziós érezheti úgy...

Egy depressziós érezheti úgy magát mint egy retardált?

Figyelt kérdés
Zavartnak érzem magam, van hogy elveszítem a fonalat, van hogy többször is átgondolom azt amit mondok illetve mondanak. Lelassultnak érzem magam, gondolkodás meg minden féle "téren". Sokszor úgy érzem magam mint egy retardált :( ez jellemző?
2014. nov. 23. 20:19
 1/3 anonim válasza:
Igen. Sajnos ez velem is igy van. Rontottam a suliban az eredményeimen.
2014. nov. 23. 20:21
 2/3 anonim válasza:

Most viccelsz,én sokáig szó szerint azt hittem hogy retardált vagyok,és sajnos mindenki más is.6szor végiggondoltam minden mondatom és mégis már az első szót rosszul mondtam ki,megcsuklott a hangom,össze vissza beszéltem,ha tudtam is a választ a tanár kérdésére ha felszólított egy szót sem tudtam kinyögni,nem mertem senkinek a szemébe nézni,ha hirtelen hozzám szóltak minimum 5 másodperc kellett mire fölfogtam hogy mit mondtak,és hogy egyáltalán most hozzám beszélnek,nem tudtam egy dologra 10 percnél tovább figyelni,mindenre nagyon lassan reagáltam,annyira lassan hogy mindenki azt hitte hogy süket vagyok,olyan voltam mint egy agyhalott zombi a magam és mások szemében is...

Aztán lerántottam a leplet magamról és rájöttem hogy igen,beteg vagyok,nagyon beteg. De nem agyilag,hanem lelkileg.

Ismered azt az érzést mikor nagyon dühös vagy és tombolni akarsz?Mondjuk bele akarsz rúgni egy kukába,de félresikerül,mert idegedbe pont rosszul rúgsz bele és a tartalma fele rád borul?És ezért még dühösebb leszel?

Nah nagyjából így megy végbe a depresszió hatása a mentális képességekre.Csak a depresszió esetében nincs düh,hanem félelem.

Túlságosan leköti a figyelmünket a félelem érzése ahhoz hogy megfelelő módon odafigyeljünk a környezetünkre és teljesítsük az elvárásaikat.

Normális vagy,ne aggódj,ha sikeresen kilábalsz ebből a betegségből minden helyre jön a fejedben is,csak tarts ki!

2014. nov. 27. 02:40
 3/3 A kérdező kommentje:
Ha.. ki gondolta volna hogy valaki más is úgy fog érezni mint én, dettó én is így érzem magam, és pont ez a baj. Amúgy amiről írtál az depresszió, mert pontosan nem derül ki hogy erről írsz e? sikerült meggyógyulnod?
2014. nov. 29. 23:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!