Évek óta vagyok depressziós kezelten! Mit tehetnék?
Ez a 6. éve hogy nem vagyok boldog. Már az égvilágon mindent megpróbáltam, társaságba jártam, de nem tudtam feloldódni az istennek sem, dolgoztam, egyetemre jártam, de 2 éven át őrlődtem hogy el akarom e végezni,végül otthagytam. Volt hogy jobban voltam, de boldog sosem. Ha társaságba megyek gátlásos vagyok, nem tudom önmagamat adni. Párom még nem volt soha. Nincsenek barátaim a gátlásaim miatt,jelenleg eléggé visszaestem,munkám sincs. Nem látom a kiutat. Ennyi próbálkozás és kitartás után már mi az atyaúristent tehet az ember hogy végre boldog legyen? Lassan azt érzem hogy a boldogság az valami elérhetetlen vágyálom, amit vagy dob a gép vagy nem, és önerőből nem lehet elérni. Nagyon el vagyok keseredve:(
Ja és már ez a 4.! év hogy pszichológushoz járok (eddig voltam kettőnél). Az okokat megtaláltuk, de megoldás még mindig nincs rá.
Gyűlölök élni.
Mi lehet a baj? :(
23N
A depressziót már nem csak pszichoterápiával kezelik,hanem számtalan más módszerrel is,pl pszichofarmakonokat próbáltak már nálad?Mert ez már igencsak krónikus depresszió.De van pl. alvásmegvonás-terápia is...
Én a helyedben kombinálnám a pszichoterápiát valamilyen más módszerrel is.
Valószínűleg nagyon nem ástál még mélyre, ha az van, amit írsz. A jó terápia ugyanis nem arról szól, hogy elmegyek, kicsit beszélgetek, és akkor utána fél órán át egy kicsit jobban érzem magam.
A terápia onnantól kezd hatni, amikor darabokra hullik a személyiséged. És az bizony nagyon rossz érzés. De onnan lehet építkezni, tartósan! Sajnos ez vele jár, de csak így működik JÓL.
Szerintem a "lelki immunrendszered" gyengült le. Ez az immunrendszer, ha jól működik, akkor távol tartja a rossz gondolatokat, érzéseket, és helyette a jó, és pozitív lelki dolgok felé irányítja a figyelmet, és ezeket engedi hogy érvényesüljenek a lelkedben.
A lelki immunrendszert erősíteni, csak hit által lehet, egy olyan hittel, amely nem vakhit, hanem az értelemre és a gondolkodásra épül, és istenbe helyezi a bizalmat.
Én Jézust tudom ez ügyben javasolni, ha gondolod adok egy linket, ahol a depresszió lelki hátteréről olvasgathatsz, valamint annak hitbeli gyógyításáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!