Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Évek óta vagyok depressziós...

Évek óta vagyok depressziós kezelten! Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Ez a 6. éve hogy nem vagyok boldog. Már az égvilágon mindent megpróbáltam, társaságba jártam, de nem tudtam feloldódni az istennek sem, dolgoztam, egyetemre jártam, de 2 éven át őrlődtem hogy el akarom e végezni,végül otthagytam. Volt hogy jobban voltam, de boldog sosem. Ha társaságba megyek gátlásos vagyok, nem tudom önmagamat adni. Párom még nem volt soha. Nincsenek barátaim a gátlásaim miatt,jelenleg eléggé visszaestem,munkám sincs. Nem látom a kiutat. Ennyi próbálkozás és kitartás után már mi az atyaúristent tehet az ember hogy végre boldog legyen? Lassan azt érzem hogy a boldogság az valami elérhetetlen vágyálom, amit vagy dob a gép vagy nem, és önerőből nem lehet elérni. Nagyon el vagyok keseredve:(

Ja és már ez a 4.! év hogy pszichológushoz járok (eddig voltam kettőnél). Az okokat megtaláltuk, de megoldás még mindig nincs rá.

Gyűlölök élni.

Mi lehet a baj? :(

23N

2015. jan. 26. 22:28
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem tudom, egy-egy terápiád milyen időtartamú volt, milyen módszerrel dolgoztatok és hogy mennyire mélyen mentél bele. Az nem számít, hogy 4. éve jársz, mert ha közben váltottál, akkor újrakezdődik, tehát olyan, mintha nem is jártál volna. Inkább kéne EGY JÓ terapeutát választani, és vele végigcsinálni rendesen, mert tényleg segít. Ha megfelelő szakemberhez jársz, megfelelő gyakorisággal (minimum heti egy alkalom), és lehetőleg valamilyen analitikus módszerrel, mert az lényegesen hatékonyabb, mint a kognitív.
2015. jan. 26. 22:34
 2/6 A kérdező kommentje:
Azt csináljuk! és hetente 1x járok. és elég jó terapeuta,mindenféle pecsétje meg címe van. És miután kilépek az ajtón tényleg jobb a hangulatom. És már előről hátulról mindenhonnan átnyálaztuk a témákat. Ennél mélyebbre már nehezen lehetne leásni...
2015. jan. 26. 22:36
 3/6 anonim ***** válasza:

A depressziót már nem csak pszichoterápiával kezelik,hanem számtalan más módszerrel is,pl pszichofarmakonokat próbáltak már nálad?Mert ez már igencsak krónikus depresszió.De van pl. alvásmegvonás-terápia is...

Én a helyedben kombinálnám a pszichoterápiát valamilyen más módszerrel is.

2015. jan. 27. 08:21
 4/6 anonim ***** válasza:

Valószínűleg nagyon nem ástál még mélyre, ha az van, amit írsz. A jó terápia ugyanis nem arról szól, hogy elmegyek, kicsit beszélgetek, és akkor utána fél órán át egy kicsit jobban érzem magam.

A terápia onnantól kezd hatni, amikor darabokra hullik a személyiséged. És az bizony nagyon rossz érzés. De onnan lehet építkezni, tartósan! Sajnos ez vele jár, de csak így működik JÓL.

2015. jan. 27. 10:08
 5/6 A kérdező kommentje:
Hat akkor most darabokra hullott...
2015. jan. 27. 10:20
 6/6 anonim ***** válasza:

Szerintem a "lelki immunrendszered" gyengült le. Ez az immunrendszer, ha jól működik, akkor távol tartja a rossz gondolatokat, érzéseket, és helyette a jó, és pozitív lelki dolgok felé irányítja a figyelmet, és ezeket engedi hogy érvényesüljenek a lelkedben.

A lelki immunrendszert erősíteni, csak hit által lehet, egy olyan hittel, amely nem vakhit, hanem az értelemre és a gondolkodásra épül, és istenbe helyezi a bizalmat.

Én Jézust tudom ez ügyben javasolni, ha gondolod adok egy linket, ahol a depresszió lelki hátteréről olvasgathatsz, valamint annak hitbeli gyógyításáról.

[link]

2015. jan. 28. 09:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!