Gyerekkori trauma okozta?
Rossz a viszonyom a szüleimmel, mivel apukám szadista, bántalmazott és tönkretette a gyerekkorom. Elköltöztem ugyan, de az életem nem lett könnyebb.
A napokban még csak aludni sem tudok, félálomban minden zajtól pánikroham jön rám. Reggel egyedül vagyok, mert a párom dolgozik, és néha órákkal korábban felkelek, úgy rettegek. Egyszer teljesen leblokkoltam és rettegtem a folyosóról beszürödö zajok miatt. (Tömbház, szomszédok)
Mostanában még a szokásosnál is több a stressz, ha nem találok munkát, el kell hagynom az országot (külföld). A párom viselkedése is rátesz egy lapáttal.
Hogy dolgozzak fel ennyi mindent egyedül?
21N
Háziorvos is be tud utalni pszichoterápiás kezelésre - az nem fizetős.
Ilyen állapotban semmiképpen nem tanácsolnám, hogy külföldre menj mert ott még nehezebb lenne.
Esetleg próbáld meg felhívni a lelkisegély szolgálatot, biztosan ők is tudnak segíteni, tanácsot adni.
"Ha úgy érzi, túl sok a teher, képtelen tovább hordozni, és most rögtön szeretne valakivel beszélni: van segítség. Hívja fel az egyik számot!
Tudnia kell, hogy krízishelyzetben nem vagyunk képességeink teljes birtokában. Döntéseket hozni -pláne visszavonhatatlanokat- ilyenkor nem szabad. A legjobb, amit tehet, hogy egy külső szemlélővel átbeszéli mindazt, ami most foglalkoztatja.
Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok
116-123
Éjjel-nappal, mobilról vagy vezetékesről hívható, mindkettőről ingyenes."
Remélem, tudtam segíteni :-)
Caritas Lelkisegély Telefonszolgálat
06-80-505-503
Este 6-tól reggel 6-ig, vezetékesről hívható, ingyenes."
Költözz külön, ne maradj a "pároddal", mert ö csak rontja a helyzetedet.
Nem értem azt, hogy mit jelent, hoyg "el kell hagymon az országot" - melyik országot kell elhagynod és miért?
De ha új helyre költözöl, akkor egyedül keress lakást (vagy egy szobát vegyél ki), de nem a "pároddal".
Pszichologus meg van SZTK-ra is, ott kezdd el magad kezeltetni, az nem kerül pénzbe.
1 Vegyel/szerezz egy naplot
2 ird bele naprol napra a pozitiv dolgokat amik veled tortonnek es ird le hogy az a dolog miert tortenhetett
Pl.: Fanni ma nagyon kedves volt velem nem is ertem miert talan mar megvaltozott a velemenye rolam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!