Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Gyerekkori trauma okozta?

Gyerekkori trauma okozta?

Figyelt kérdés

Rossz a viszonyom a szüleimmel, mivel apukám szadista, bántalmazott és tönkretette a gyerekkorom. Elköltöztem ugyan, de az életem nem lett könnyebb.

A napokban még csak aludni sem tudok, félálomban minden zajtól pánikroham jön rám. Reggel egyedül vagyok, mert a párom dolgozik, és néha órákkal korábban felkelek, úgy rettegek. Egyszer teljesen leblokkoltam és rettegtem a folyosóról beszürödö zajok miatt. (Tömbház, szomszédok)

Mostanában még a szokásosnál is több a stressz, ha nem találok munkát, el kell hagynom az országot (külföld). A párom viselkedése is rátesz egy lapáttal.

Hogy dolgozzak fel ennyi mindent egyedül?

21N

2015. jan. 27. 14:23
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
48%
Egyedül sehogy, fordulj szakemberhez. Pszichológushoz menni nem szégyen, azt jelenti, hogy meg akarod oldani a gondokat.
2015. jan. 27. 14:27
 2/16 A kérdező kommentje:
Szeretnék, de munkahely híján nem tudom fizetni. Tehát addig kell valami megoldás, mert ilyen állapotban meg nem vesznek fel dolgozni
2015. jan. 27. 14:30
 3/16 anonim ***** válasza:
alakul a pánikbetegség, lazíts! ... vagyis értesd meg magaddal, hogy csak olyan problémára gondolj, amit te meg tudsz oldani ... amit nem tudsz, azt űzd ki az agyadból ... ne stresszeld magad
2015. jan. 27. 14:31
 4/16 anonim ***** válasza:
"A párom viselkedése is rátesz egy lapáttal. " Ez mit jelent?
2015. jan. 27. 14:32
 5/16 A kérdező kommentje:
Azt, hogy az utóbbi idöben nagyon bunkó, nem mondja meg mi baja. Ha problémával fordulnék hozzá, akkor olyan válaszokat kapok, hogy "ki nem sz*rja le", "Kit érdekel...", pedig nem szoktam panaszkodni.
2015. jan. 27. 14:35
 6/16 anonim ***** válasza:
74%

Háziorvos is be tud utalni pszichoterápiás kezelésre - az nem fizetős.

Ilyen állapotban semmiképpen nem tanácsolnám, hogy külföldre menj mert ott még nehezebb lenne.

Esetleg próbáld meg felhívni a lelkisegély szolgálatot, biztosan ők is tudnak segíteni, tanácsot adni.

"Ha úgy érzi, túl sok a teher, képtelen tovább hordozni, és most rögtön szeretne valakivel beszélni: van segítség. Hívja fel az egyik számot!

Tudnia kell, hogy krízishelyzetben nem vagyunk képességeink teljes birtokában. Döntéseket hozni -pláne visszavonhatatlanokat- ilyenkor nem szabad. A legjobb, amit tehet, hogy egy külső szemlélővel átbeszéli mindazt, ami most foglalkoztatja.

Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok

116-123

Éjjel-nappal, mobilról vagy vezetékesről hívható, mindkettőről ingyenes."

Remélem, tudtam segíteni :-)

Caritas Lelkisegély Telefonszolgálat

06-80-505-503

Este 6-tól reggel 6-ig, vezetékesről hívható, ingyenes."

2015. jan. 27. 14:43
 7/16 anonim ***** válasza:
Anyukáddal is rossz a viszonyod? Ha igen, miért?
2015. jan. 27. 14:46
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Költözz külön, ne maradj a "pároddal", mert ö csak rontja a helyzetedet.

Nem értem azt, hogy mit jelent, hoyg "el kell hagymon az országot" - melyik országot kell elhagynod és miért?

De ha új helyre költözöl, akkor egyedül keress lakást (vagy egy szobát vegyél ki), de nem a "pároddal".

Pszichologus meg van SZTK-ra is, ott kezdd el magad kezeltetni, az nem kerül pénzbe.

9/16 anonim ***** válasza:
0%

1 Vegyel/szerezz egy naplot

2 ird bele naprol napra a pozitiv dolgokat amik veled tortonnek es ird le hogy az a dolog miert tortenhetett

Pl.: Fanni ma nagyon kedves volt velem nem is ertem miert talan mar megvaltozott a velemenye rolam

10/16 anonim válasza:
Először is szakember. Ahogy előttem írták a házorvos be tud utalni. Talán ezen a kapcsolaton el kéne gondolkodnod, szerintem nem sok jövője van, csak még egy stresszforrás neked.. Ha már kicsit összeszedted magad, lehet nem is rossz ötlet az a külföld. Tudom hogy nem lehet elmenekülni a múlt elől, de lehet jót tenne egy kis környezetváltozás.
2015. jan. 27. 14:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!