Mi történik velem? 16/L
Túl sok teher nyomja a vállad, és túl irreálisak az elvárásaid magaddal szemben.
Tojd le a társadalmat, és élvezd az életben, ami élvezhető. Ne csak a rosszat lásd meg, hanem a jót is. Ne mindig csak a "világ nagy problémái" foglalkoztassanak, hanem foglalkozz magaddal is! Csak van valami hobbid, kedvtelésed, amit szívesen csinálsz. Nézz filmeket - tapasztalatból mondom, hogy sokat segít, kikapcsol, és van, hogy pont az a fantáziavilág nyugtat meg -, hallgass zenét, játssz valamivel, sportolj, miegymás.
Egyébként amit írsz, szélsőséges hangulatingadozás, az leginkább a bipoláris depresszió tünete.
Egyébként szerintem nagyszerű barát lehetsz.
A világról meg annyit: a világban mindig is volt rengeteg rossz, meg rengeteg jó dolog. Csak valamiért a kollektív emlékezet a régebbi korokból csak a jót látja, a mostaniból meg csak a rosszat.
Dédszüleink korában sem volt ám jó a világ. 2 világháború, egy csomó halál, stb. 200 éve sem volt jobb, 500 éve sem, 1000 éve sem.
Én azt mondom, nem élünk olyan rossz világban. Persze, sok sz..r dolog van a világban, ez sajnos igaz. De sok jó is. Csak meg kell látni. :)
Elképzelhető, hogy depressziós vagy, ezt egy pszichiáter tudná megállapítani.
Ha úgy érzed, hogy nincs értelme az életednek, mert nem teszel semmi jót, akkor szerintem menj el önkéntesnek, akár csak egy napra is valami olyan témában, ami szerinted fontos. Nekem sokat segített.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!