Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi lehet a baj (hangulatingado...

Mi lehet a baj (hangulatingadozásos kérdés)?

Figyelt kérdés

Már egy jó ideje nagyon ingadozik a hangulatom,de ez az utolsó egy hónap nagyon rossz volt...kb egész hónapban rossz kedvem volt,egyik pillanatban nagyon pörgök,jó kedvem van,viccelődök(úgy is lehetne jellemezni,hogy energiabombának nézek ki),fél óra múlva már a legnagyobb világfájdalmam van... volt még egy eset,hogy mentem egy koncertre,már beterveztem 2 hónapja,imádom őket,végig vártam,erre a koncerten annyira rossz kedvem lett,hogy csak álltam ott,mint egy darab fa.

Az utóbbi 2-3 hétben pedig nagyon rosszul alszok...egyik nap elég a 8 óra,utána pár napig 11-2 órákat alszok,mert nem bírok hamarabb felkelni.Volt,hogy 3 órát alig bírtam aludni...mert jár végig az agyam,olyasmikről is álmodok,ami épp foglalkoztat...

Mi lehet a baj?Van valami pontosabb meghatározása?És hangulatingadozás ellen tud valaki valami jó módszert?

Előre is köszönöm a válaszokat!

Ó,emígy 17 éves vagyok.

2015. jan. 1. 19:43
 1/4 anonim ***** válasza:

A kamaszkor ezzel jár. A hormonváltozások tehetnek róla. (A terhes nőknél pont emiatt vannak hangulatingadozások.)

Az alvásod is emiatt olyan amilyen.

Tarts ki, 1-2 éven belül vége.

2015. jan. 1. 20:08
 2/4 anonim ***** válasza:
ha tényleg a diagnózisra vagy kiváncsi, az ilyennek az a neve, hogy bipoláris zavar. vagy más néven mániás depresszió. nagyon meg tudja keseriteni az ember életét. én ezzel éltem 33 éves koromig, úgy hogy nem tudtam róla. akkor omlottam össze végleg, majd orvos elé kerültem, akkor diagnosztizáltak, ez volt 3 éve azóta járok terápiára ezzel. sajnos nekem nem derült ki időben, ezért 33 évem elég gyötrelmesen telt a kezeletlen bipolaritásom miatt. ezt csak azért irom, ha tényleg neked is orvosilag ilyened van, akkor érdemes esetleg kivizsgáltatni, hogy ne kelljen igy élned, mert van rá megoldás! és miután kezelni kezdik ezt a betegséget, utána sokkal jobb lesz az élet! nem szabad halogatni a kezelését, ha neked tényleg ilyen van, és nem csak fiatalkori kilengés. de ezt csak orvos tudja megmondani, hogy súrolja-e a normálisság határait, vagy mentális zavarról van-e szó nálad. én annyit mondok, hogy ha hamarabb orvos elé kerülök ezzel, jobban jártam volna, mert igy pokol volt a fiatalságom. el lehet éldegélni ezzel is igy vagy úgy, de kezelten sokkal minőségibb életet lehet élni, és nem választ el olyan dolgoktól, amit esetleg kezelt állapotodban el tudnál érni, de igy mindig minden fel fog borulni az életedben ez a betegség miatt (ha az van neked) egyébként meg veszélyes is lehet, mert sok ilyen bipoláris kezeletlen ember lesz öngyilkos egy felpörgött időszak után, amikor jön a mély depresszió. olvass utána, van sok fórum, és videó erről. ne diagnosztizáld magad, de ha úgy érzed,hogy súlyosabb az állapotod, mint annak kéne lennie, mindenképp fordulj orvoshoz, rendbe hoznak. én is nagyon hálás vagyok az orvosaimnak, akik velem foglalkoznak, mert azóta tudok normális életet élni a bipolaritásommal, amióta őket megismertem. jelenleg gyógyszert nem szedek, simán terápia fent tudja tartani a közép állapotomat.
2015. jan. 4. 20:53
 3/4 anonim ***** válasza:
Ez csak a hormonok miatt van, nekem is így van 15 éves fiú vagyok, most például jó kedvem van,5 perce még rossz volt.
2015. jan. 5. 22:34
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Háát,amikor a koncert volt,akkor az 100%,hogy a hormonok miatt volt,így utólag már biztosan tudom..

2015. jan. 6. 00:57

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!