Van értelme a pszichológusnak?
Arra a kérdésre, ki az igazi barátom, könnyű felelni.
Ha valaki az éjszaka közepén felhív, hogy bajban van, s én azonnal kiugrok az ágyból, és mosdatlanul, kábán ott vagyok nála: az a barátom.
Maga az a tény, hogy éppen engem hívott, jelzi, hogy számára mit jelentek - s hogy én odarohantam, gondolkodás nélkül, mutatja, hogy mit jelent számomra ő.
A barátság lényege: az áldozat. És a mértékegysége: az élet.
Forditott esetbe nekem nincs ilyen barim ugyhogy marad egy idegen azaz pszihologus..
lehet előbb is elmehettem volna könnyebben túlléptem volna dolgokon..és nem azzal àltatanak tegyek gumit a csuklomra csiptessem magam meg füldugot..ha meg nekem kellett segitség egy sms re se vàlaszol.. ezeken kell tullépnem..
Ez saját tapasztalat függő. Ha negatív tapasztalattal rendelkezik egy fiatalkorú az a pszichológus hibája is, hiszen szakszerűen bizalomnak kell létrejönnie.Egy fiatalkorút én csak megfelelő szakember kezébe adnék, nem bárki általános tudására alapozva.
Akkor valós a segítségnyújtás,ha ennek nyilvánvalóvá vált jeleit tapsztalhatjuk, nagyon sok esetben rengeteg időre van szükség. Vannak olyan mély lelkik eredetű fájdalmak amiket képtelenség önmagában feldolgoznia bárkinek, ezért szükséges a megfelelően személyre szabott segítségnyújtás. Ha valaki nem megy el,azzal esélyt sem ad magának a felépülésre.
A pszichológus és a rászoruló között ki kell alakulnia egy közös hangnemnek amelyen esetleg huzamosabb ideig kommunikálni fognak. A lélek/psziché/ sebe nem egy elvágott ujj vagy egy törött láb amit bekötünk,begipszelünk és szerencsés esetben idővel meggyógyul. A beszélgetést jól irányítva annak végeztével nem maradhat hiányérzet sem mellékíz a páciensben. Ehhez természetesen a tökéletes bizalom légköre szükséges hogy ketten együtt lenyúlva a lélek eldugott bugyrába felszínre hozzátok azt a tüskét(eseményt) ami az akut
problémát okozza. Csak közösen lehet sikeres a terápia és nehéz időben meghatározni a teljes gyógyulást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!