Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan gyógyulnak ki az...

Hogyan gyógyulnak ki az emberek a depresszióból?

Figyelt kérdés
Tegyük fel nem jár pszichológushoz. Mitől, hogyan múlik el? Van, aki az egész életét így éli le?
2014. dec. 19. 10:31
 1/4 anonim ***** válasza:
0%
Sehogy. Mellesleg pszichiáterhez kellene járni...
2014. dec. 19. 11:11
 2/4 A kérdező kommentje:
Nem engedhetem meg magamnak sajnos.
2014. dec. 19. 11:15
 3/4 anonim ***** válasza:

Pszichiáterhez TB alapon is elmehetsz. Keresd meg azt a pszichiátriai gondozót, amihez tartozol és oda beutaló nélkül is elmehetsz, csak előzetesen kérj időpontot. A pszichiáter egyrészt gyógyszerekkel könnyebbé teheti az életedet, ha vagy annyira depressziós, hogy az már tényleg gondot okoz a mindennapokban (és a gyógyszerek azok, amiktől a nagy többség óvva int, bár szerintem ez nem mindig jogos) ezen felül pedig ha úgy látja jónak, akkor kiutalhat neked terápiát és onnantól kezdve ingyen, TB alapon járhatsz pszichológushoz is. Szóval ha eleve a pszichológushoz jutás a célod, akkor érdemes kapásból úgy odamenni, hogy jelzed hogy te azt szeretnéd és nem azért jössz mert féltétlenül bogyókat akarnál szedni. Amúgy még csak rád sem erőltethetnek semmit. Odamész, beszélsz a dokival, ő elmondja mit javasol és neked azt nem kötelező elfogadnod. Csak ajánlott. De nem kötelez semmire, szóval egy próbát megérne szerintem.

Amúgy mozgás, sport, életmódváltás, egy jó közösség találása ahol otthon érzed magad... Ezek mind segíthetnek. Erőltesd meg magad és próbáld látni a szépet, jót. Tudom, nagyon nehéz, szinte lehetetlennek tűnik, de te mondtad hogy a segítség az nem játszik. Akkor ez marad. Figyelj oda jobban magadra, próbáld fejleszteni az önismereted. Esetleg elmehetsz önsegítő csoportba is, abból szerintem akad ingyenes is, de mivel csoport, így alapból olcsóbb, mintha pszichológushoz mennél.

2014. dec. 19. 11:56
 4/4 anonim válasza:
Hallottam olyan módszerről is, hogy egy drasztikus, gyökeres változás segítene. Pl kiköltözöl külföldre, új életet kezdesz. Ez annyi új ingert fog adni, hogy eleinte totál kimerült leszel, fáradt, és utána ahogy szoksz hozzá a helyzethez, feléled benned a kíváncsiság az új megismerésére, és egy ilyen megváltozott kisugárzással bevonzol olyan embereket, akik inspiráló személyek lehetnek számodra. :) Én ezt teszem hamarosan, változtatok az életkörülményeimen! :) Hajrá, tudom milyen mélyponton lenni, abban vagyok sajnos, de már az is feltölt ha tudok segíteni szavakban egy ilyen oldalon.
2014. dec. 20. 18:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!