Miért bűn megölni valakit?
Pontosítok:
Nietzsche munkásságát ajánlanám ide példának okáért
Tény, hogy rossz helyre tettem ki a kérdést..hülye voltam ez is tény ám a kérdés attól még áll.
Milyen utak vezettek az emberi morál ezen oldalának kialakulásához? És...bár ez már filozófia...a morál vajon változtatható e akár ilyen téren is. Ezért ajánlottam Nietzsche munkásságát ám helyette csak egy "nah vajon" köpetet kaptam.
Spirituálisan azért mert nem tiszteled a természetet és nem lélekből cselekszel. Továbbá az emberek többsége karmakerülés miatt öl. Azt meg az univerzum nem csipázza.
Etikailag: ne tegyél olyat másokkal amit magadnak sem kívánsz. Vagy ha magadnak ezt kívánod, akkor miért nem magaddal kezded?
Amúgy meg nem feltétlenül bűn ölni. Nem mindegy, hogy hogyan teszed. Erről szólnak a távol-keleti harcművészetek (pl. kung-fu). De ők is csak akkor ölnek ha nincs más választás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!