Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » 4. hete szedem az antidepressz...

4. hete szedem az antidepresszánst,3 hete terápiás adagot azt mondták 4-6 hét is lehet, ezt úgy értik hogy lehet 6 hét is míg érzek egyáltalán bármi változást a kedélyállapotombam? Ha nem változik semmi 1-2 héten belül cserejek gyógyszert?

Figyelt kérdés

És hogy megy egy ilyen csere egyik nap még ez másnap már a másik?

Bocs a sok kérdésért

2014. okt. 25. 14:05
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:
Nem vagyok kozveszélyes vagy ilyesmi magamnak se tudnék ártani de egyszerűen kilátástalannak látok mindent, csak annyit akarok hogy kitisztuljon a fejem az állandó gondolatoktól, mert így terápiára se tudok járni nem vagyok olyan állapotban hogy ott tudnék most lenni fejben
2014. okt. 25. 19:44
 12/34 anonim ***** válasza:

Ha érdekel a véleményem, szerintem visszamehetsz akkor is ha elhanyagoltad, nem úgy csináltad, vagy bármi. A terápiára is járhatsz még. A lényeg csak a hozzáállásod. Mármint ez pont az a hely, ahol az ilyen lelki dolgok megértésre kerülnek és ahol nem ítélnek el azért, ha képtelen vagy megtenni dolgokat, mert depressziós vagy. Amíg te nem akarod a terápiát, addig nincs értelme, de ha már úgy érzed hogy készen állnál rá és mégis szeretnéd, simán csak mondd el az egészet. Hogy miért nem akartad és hogy most már szeretnéd. Tudom kellemetlen, de mégis ez az a szakember ahol a legkevésbé az szerintem.

Az alvásra azt a tippet tudom mondani, hogyha délutánra már nagyon kész vagy és tényleg, akkor ütemezd be a napirendedbe valahogy a délutáni szundit. Nekem anno azt mondták, hogy 1 óra az kielégítő tud lenni de részemről mindig 3 órákat aludtam. Mindenesetre ahogy belefér a dolgaidba, tarts egy kis szünetet de szabd meg hogy mennyit és kelj fel amikor fel kell kelned. Mert ugye ha délután alszol, este nehezebb.

De beszélj erről is a pszichiáterrel, lehet hogy ad valami enyhe nyugtatót vagy hasonlót és akkor az segít aludni.

2014. okt. 25. 20:23
 13/34 homo ludensz ***** válasza:
Az orvosnak nem az a dolga hogy szimpatizáljon veled vagy netán együtt sírjon hogy neked milyen rossz stb. Az a dolga hogy korrektül reagáljon a problémádra és a szakma szabályai szerint meg az ö tudását figyelembe véve a neked leghatékonyabb gyógyszert írja fel.Én is járok TB.re pszichiáterhez is és pszichológushoz is. Elmehetsz fizetős magánbetegként akár melyik szakemberhez ha van rá pénzed és kapsz majd udvarias odafigyelést de abból a receptcsomagból ír fel amit a nem fizetőseknél is használ s ugyanazt a gyógyszert vagy másikat mindegy. A pszichológusnál meg vagy megtaláljátok a közös hangot vagy sem. Akkor tisztelet köröket futtok egymás körül ameddig fizetni tudod. Köztudott hogy átlagosan 6 perc! jut egy betegre a pszichiáternél és hallgatólagos beleegyezés hogy ha már odamentél és felírja a gyógyszert akkor azt be is veszed maradéktalanul és rendszeresen.
2014. okt. 25. 20:32
 14/34 anonim ***** válasza:
Ha jól értem, nem szedted a gyógyszered, és el sem mentél a terápiára. Most viszont egyre sz@rabbul vagy, ráadásul az orvost hibáztatod. Ehhez nagyon nincsen mit hozzátenni. Sztem kérjél uj időpontot a volt dokidtól, és mond el neki valójában mi is volt veled. Meg fog neked bocsájtani...és kezelni fog tovább. De nem fog bubujgatni, ahogy te szeretnéd
2014. okt. 26. 12:21
 15/34 A kérdező kommentje:
elkezdtem szedni de nem akkor amikor ő akarta mert úgy voltam vele ha végre tudok aludni akkor rendbe jön a fejem mert nagyon kész voltam, aztán nem is kérdeztem mit írt fel csak később néztem meg neten hogy antidepresszáns ami insomniára van, és nem mertem elkezdeni. nagyon jó tényleg hiába alszok nem jó egész nap nyomott hangulatom van tompa a tudatom, hajnalban felkelek nagy nehezen ha vissza tudok aludni akkor szuper. majd csak lesz valahogy...
2014. okt. 26. 14:12
 16/34 A kérdező kommentje:
de igazábol lehet azért is van mert nem alszok eleget hiába mindig felkelek, hiába veszek be nyugtatót is mellé
2014. okt. 26. 14:13
 17/34 anonim ***** válasza:
Mi az antidepresszáns neve?
2014. okt. 26. 14:27
 18/34 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, hogy az alvás volna a fő problémád, ha pszichiáterhez mentél és antidepresszánst kaptál. Az, hogy nem tudsz aludni, csak egy tünet, egy nagyon kínzó tünet ami néha magától eltűnhet aztán visszatérhet. Inkább az volna a fontos, hogy miért alakult ki az, hogy nem tudsz aludni. És ennek valószínűleg lelki okai vannak. Ha valaha bogyók segítsége nélkül akarsz aludni, akkor magadban kell rendbe tenni a dolgokat. Lehet kifogás az, hogy fáradt vagy és nem tudsz odakoncentrálni, részt venni egy terápián. A terápiának akkor is lehet hatása, ha te nem tudod 100%osan odarakni magadat. Nem várják el tőled, hogy jól legyél. És lehet várni, amíg a bogyók helyre raknak, lehet várni, hogy hátha jön egy olyan életszakasz, amikor újra tudsz aludni, de ezzel csak mind eltolod a dolgokat. Ahogy azzal is hogy elmész dokihoz, majd nem veszed be amit felír. Ha tényleg jobban akarsz lenni, tegyél érte. Ne a dokit, a bogyókat vagy az életet (nem alvást) hibáztasd. És nem kifogás, hogy kellemetlen volna visszamenni a dokihoz vagy a pszichológushoz.
2014. okt. 26. 14:41
 19/34 A kérdező kommentje:

Igen ezeket tudom mind, de nem magyarázkodok trittico a neve

Úgy olvastam hogy ezt nem nagyon írjak fel Mo.-n

2014. okt. 26. 15:48
 20/34 A kérdező kommentje:

Az alváshiány egy tünete tudom azért mert túl sokat agyaltam

Az elmúlt időszakban és túl sokat szorongtam

2014. okt. 26. 15:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!