4. hete szedem az antidepresszánst,3 hete terápiás adagot azt mondták 4-6 hét is lehet, ezt úgy értik hogy lehet 6 hét is míg érzek egyáltalán bármi változást a kedélyállapotombam? Ha nem változik semmi 1-2 héten belül cserejek gyógyszert?
És hogy megy egy ilyen csere egyik nap még ez másnap már a másik?
Bocs a sok kérdésért
igen, azt jelenti, hogy 6 hét is lehet, mire egyáltalán bármilyen hatást kifejt. Gondolom úgyis találkoztok majd a dokiddal, szóval ha 6 hét után sincs hatása akkor ezt mondd el neki, illetve valószínű, hogy ő is fogja kérdezni, hogy érzel-e valami változást, javulást. Ebben az esetben lehet, hogy növeli a dózist, lehet, hogy más gyógyszer mellett dönt, ezt ő tudja. Azért tanult annyit, hogy el tudja dönteni az ilyesmit. És bizonyára, ha a gyógyszer váltás mellett döntene, akkor el fogja mondani neked, hogy hogyan csináld. Szóval a lényeg hogy minden változtatást csak a doki utasítására csinálj.
Remélem jobban leszel :)
Jól írja az első! Csak a doki változtathatja meg az adagodat, vagy válthat gyógyszert. Ne türelmetlenkedjél, ez egy hosszan tartó betegség. Már az is jó jel, hogy nem panaszkodsz...Nagyon jó eset, ha 3 hónap után kezdesz szép lassan javulni.
A gyógyszerváltás pedig nem úgy megy....nem ripsz ropsz az sem.
Én is TB-shez járok, ennek ellenére tök normális. Csak azért, mert TB-s és az van elterjedve, hogy az csak rossz lehet, ez még nem igaz. Ha jól sejtem egyszer voltál nála. Mi volt olyan rossz benne? Gondolom meghallgatott, levonta a maga következtetéseit, kérdezett párat és utána azt a döntést hozta hogy ez és ez a gyógyszer kéne neked. Ez egy korrekt eljárás. Egyébként az antidepit is csak úgy tudod szedni, ha valaki fel is írja. Ha az a baj, hogy irritált téged az orvos, nem bírtad a stílusát és sosem bíznál benne igazán, akkor keress mást, mert tényleg nem jó. Fontos, hogy bízni tudj benne és tiszteld, elfogadd, hogy ő ért ehhez és nem te.
Szóval ha emberként nem megfelelő neked a doki és van annyi pénz a zsebedben, akkor hajrá, keress pénzért szakembert. De szerintem ezt nem biztos hogy egy alkalom után kéne kijelentened.
Bent tartani csak a zártosztályon tudnak, oda csak akkor kerülsz, ha ön- és/vagy közveszélyes vagy. Ha nagykorú vagy, beszámítható vagy, nem akarsz ott maradni és már nem viselkedsz ön/közveszélyesen, akkor ők se tarthatnak benn sokáig. Talán csak 72 óra, ami ugye 3nap. Abban a 3 napban azt kell tenned, amit ők mondanak, de utána senki sem kötelezhet olyan gyógyszerek szedésére, amit nem akarsz. És ugye amivel kezdtem, ehhez az egészhez kell egy viselkedés. Szóval ettől ne félj, csak ha öngyilkosságot forgatsz a fejedben.
Egyébként én sem véletlenül járok pszichiáterhez, tudom milyen az, amikor szarul vagy és emiatt már semmi se megy. Nyugi, lesz jobb. Talán nem azonnal, de idővel. És sokat segít, ha egy pszichológussal is belevágsz közben egy terápiába. A gyógyszer csak segít, de nem old meg semmit. Inkább pszichológusra költsd a pénzed, ha magánba szakemberhez akarsz menni. Szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!