Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan éljem túl ezt a depress...

Hogyan éljem túl ezt a depressziót?

Figyelt kérdés

Most 20 éves lány vagyok. Tavaly érettségiztem majd felvettek egyetemre. Egész addig volt célom, szalagavató, leérettségizni, felvételt nyerni az egyetemre. Tudtam, hogy oda akarok menni, de nem egészen az volt, amire vágytam. Nagyon kevés önbizalmam van egy születési hibám miatt (bandzsi vagyok) ezért nincs is sok barátom, addig pasim még sosem volt. Év elején jártam végre-valahára egy fiúval, de szakítottam vele nagyon rövid idő után (saját döntésem volt) és emiatt is szenvedtem rendesen és még azóta is magamat okolom. Aztán érettségi után nagyon hiányzott a gimim, az osztályom, minden eddigi. Szeptembertől kezdve egyre mélyebb depresszióba süllyedtem, a dolog odáig jutott, hogy nem jártam az előadásokra, felkelni sem akartam, egész nap csak feküdtem, a sportot is abbahagytam, pedig 15 évig tornáztam! Ezt nehezítette, hogy senki sem barátkozott velem, nem volt (és még most sincs) az egyetemen senki, akivel válthatnék két szót. Nem is látom az értelmét amit tanulok, nincs életcélom, úgy érzem egy nagy rakás *** az életem, a gimis barátaimmal sem igazán tartjuk már a kapcsolatot. Közben meg nyomaszt, hogy bizonyítani akarok anyunak és magamnak is a tanulásban, de így nagyon nehéz, hogy nincs miért felkelnem nap mint nap, céltalan vagyok és teljesen kiüresedettnek érzem magamat! Nagyon sokat alszom és igazából nincs is értelme kikelni reggel az ágyból, hogy ezt a sz*r életet éljem… egyedül vagyok barátok, társ nélkül (közben meg félek is ismerkedni)

Van egy nagy álmom, stewardess akarok lenni, de az nem lehetek a betegségem miatt! Anyummal is egyre többet veszekszek a depresszióm miatt, mert már szinte egyfolytában rosszkedvű vagyok és a gondolatától is irtózom, hogy lassan vége a vizsgaidőszaknak és vissza kell menni az egyetemre.

Sokszor KOMOLYAN gondolok arra, hogy megölöm magamat. Mert így nincs értelme élni és nem is lesz belőlem senki és nem látom egyszerűen a jövőmet...

Nem tudom, hogy tudnék túljutni a depresszión. Muszáj orvoshoz fordulnom? Mert lelkierőm az nincsen és nincs is jelenleg miért éljek!

L/20

2010. jan. 24. 20:59
 1/3 anonim ***** válasza:

Én egy 25 éves lány vagyok, nem sokkal idősebb tőled, de én is küszködtem hasonló problémákkal, talán még most is...sőt. Ami nálad van az más súlyos. Tudom nehéz megérteni amit mondani fogok, de MUSZÁJ magadat megerőltetned. Attól, hogy egész nap csak ágyban fekszel semmi sem lesz jobb, csak rosszabb, egyre mélyebbre fogsz süllyedni. Muszáj magadat ösztökélned a jobbra a pozitív gondolkodásra. Ha mást nem is, de a sportolást folytatnod kellene, mert az eltereli a gondolataidat, + a felesleges feszültséget is le tudod vezetni, de gondolom ezt úgyis tudod. Fel a fejjel, vannak tőled sztem sokkal rosszabb helyzetben lévő emberek, akiknek mondjuk hiányzik a karuk vagy a lábuk.

Ha szeretnél velem beszélgetni nyugodtan írj nekem, öntsd ki a lelked, és meglátjuk együtt mire jutunk...

üdv. Bea

2010. jan. 25. 12:04
 2/3 anonim ***** válasza:
Igy van.Erőltesd meg magad.nem vagy annyira szar helyzetbe mint azt gondolod.Probálj továbbra is sportolni.Például nekem jelenleg a sport az egyettlen dolog az életembe aminek van értelme.szerezz magadnak egy kutyát,vagy macskát.Sokat segithet egy kis élőlény akit gondoznod kell:már van miért felkelned.Valamit találj ki magadnak,amivel szivesen foglalkozol.Vagy ha már tényleg nem megy,hát akkor dokihoz kell menned.Öngyilokot felejds el.Lehet hogy késöbb minden helyre jön.De ha kinyiffantod magad akor EZT már nem fogod megtudni.Küzdeni kell.Ilyen a élet,na hali
2010. jan. 25. 17:51
 3/3 anonim ***** válasza:
Szerintem próbálj minél több pozitív enregiát összegyűjteni. pl. fogj egy füzetet és minden nap legalább egy dolgot írj le ami pozitív. akár annyi is lehet, hogy sütött a nap vagy , hogy finomat ettem. apró dolgok is lehetnek, de legalább nem kerülik el a figyelmed. mert én is eléggé pesszimista vagyok és észre se veszem, hogy jó dolgok is történnek körülöttem. csak a rosszakat veszem észre. és kitaláltam , hogy ilyneket csináljak. nem könnyű am , de tökre felvidít. lehet hogy egy csomó dolgot összetudsz majd írni. :) vagy olyat is cisnáltam, hogy egy A/3-as lapra felírtam színes betűkkel csak a jó tulajdonságaimat, egy másikra meg csomó pozitív dolgot. majd kirakom a falamra , hogy minden nap lássam. a másik dolog, meg hogy növeld az önbizalmad, azt pedig úgy tudod, ha megbízol magadban vagyis elfogadod önmagad. mert belőled csak egy van . és valaki vár rád. és őt úgy találod meg ha mosolyogsz. :) remélem tudtam segíteni. sok sikert.
2010. jan. 28. 20:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!